Nogomet

Barcelona prodaje Ronaldinha?

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 27.03.2008.

Bliži li se kraj eri Ronaldinha u dresu Barcelone? Iz krugova bliskih klubu spominje se informacija kao je vodstvo Blau Grane odlučilo u ljeto pustiti brazilskog igrača uz odštetu od 18 milijuna eura. Na listu klubova koji su zainteresirani za igračeve usluge dodan je i Tottenham...

Španjolski mediji objavili su neslužbenu informaciju da su u klupskom vrhu "ponosa Katalonije" odlučili na kraju sezone dati zeleno svjetlo za Ronaldinhov odlazak. Naravno, uz određenu odštetu, a spominje se cifra od 18 milijuna eura. Ovakva odluka zapravo je epilog priče koja traje gotovo od početka ove sezone, a tiče se Ronaldinhovog stalnog sukoba s trenerom Rijkaardom te igračevim problemima s disciplinom.

Kulminacija je bila proteklih tjedana kada najbolji igrač svijeta 2004. i 2005. godine nije nastupio u nekoliko zadnjih utakmica Barcelone, navodno zbog ozljede, iako mediji bliski klubu tvrde da su im Barcini doktori potvrdili da je Ronaldinho zdrav, ali ga nizozemski trener kažnjava zbog izleta u "noćni život".

S najvećim oduševljenjem ova se vijest dočekala u Londonu. Uz već davno poznatu želju Romana Abramoviča da Ronaldinha dovede u Chelsea, zanimanje za njegove usluge pokazao je i trener Tottenhama Juande Ramos: "Tko ne bi poželio takvog igrača u momčadi. Ronaldinho može igrati u bilo kojoj momčadi na svijetu pa tako i Tottenhamu. Svi u klubu trebali bi se potruditi ukoliko zaista na kraju sezone odluči napustiti Barcelonu. Ja sam spreman i kontaktirati igrača osobno te se raspitati o njegovim namjerama."

Uz londonske klubove, na ovakav rasplet sigurno neće ostati mirni ni u oba milanska velikana. Berlusconi i Galliani već su prije godinu dana obećali da će Brazilac karijeru nastaviti među Rossonerima, a ovakav igrač veliki je izazov i za Morattija. U svakom slučaju, ovoga ljeta mogli bismo svjedočiti još jednom od povijesnih nogometnih transfera...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!