Rukomet

Cuba libre

Ivana Strahija • petak, 28.03.2008.

Nismo oslobodili Kubu, ali smo je "naprašili", i to sa sasvim solidnih +6. Za otvaranje olimpijskih kvalifikacija ubilježili smo tako dva boda, i već odradili pola posla...

Hrvatska – Kuba 31:25 (18:15)

Kvalifikacije za OI, Leipzig, 1. kolo

Hrvatska: Tatari 2, Golubić 3, Starček 3, Gaće, Palčić 8, Pušić 1, Križanac (1 obrana), Horvat 1, Pasičnik 4, Penezić 5, Jelčić (14 obrana), Franić, Lovrić 2, Zebić 2

Sedmerci: 2/4

Isključenja: 4 minute

Kuba: Sardinas (- obrana), Martinez 3, Turro 5, Duran 8, Cuesta, Gomez 3, Despaigne 2, Lusson 2, Fernandez, Maricet, Marti, Valdés, Poumier, Valera 2, Guevara (12 obrana)

Sedmerci: 3/5

Isključenja: -

U njemačkom Leipzigu naše su rukometašice dobrom igrom, i bez prevelikog filozofiranja porazile Kubu. Pobjeda je tim veća što nam omogućava mirniji susret sa Njemačkom sutra, u kojem je imperativ pobjede ipak na leđima Hrvatica.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Susret započinje klasikom, gol za gol igra se sve do 10. minute i 5:5, kad u pravu akciju kreće naše tajno oružje, Cvita Pasičnik i Božica Palčić, koje su povezale tri gola i povele nas na 8:5. Nešto još malo prijeti Kubanka Duran, koja u kombinaciji s Martinez vodi Kubu do –1, no to je otprilike bilo to što se prvog dijela susreta tiče.

Ni u drugom dijelu susreta nije bilo nekih problema. Starček i Golubić najzaslužnije su za +7 u 43. minuti, nakon čega su se razbranile vratarke na obje strane, pa se pogoci u mreži prorjeđuju. Nešto su u tom razdoblju spretnije u pronalaženju nebranjenog dijela mreže Kubanke, Duran vlastoručno smanjuje na –4, ali do prave ugroze rezultata i vodstva Hrvatica nije došlo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!