Nogomet

Liga-kup rastegnuo 31. kolo

Maja Giljanović • petak, 28.03.2008.

31. kolo Le Championnata rastegnut će se na čak šest termina, a svi su susreti uključujući i derbi drugoplasiranog Bordeauxa i trećeg Nancyja u sjeni finala Liga-kupa koje se sutra u 21 sat igra na velebnom Stade de Franceu...

U njemu će se, pak, sučeliti ove sezone tragični PSG i tek nešto vedrije raspoloženi Lens našeg reprezentativca Vedrana Runje koji je upravo na molbu trenera Jean-Pierre Papina našem stručnom stožeru, propustio gostovanje na Hampden Parku protiv Škotske.

Lens, dvaput osvajač Liga-kupa (1994. kad se još uvijek njime nije osiguravala ulaznica u Europu, ona je, naime, uvedena godinu poslije kad je upravo PSG došao do svog prvog od ukupno dva trofeja) je inače trenutno 17. momčad lige, prva iznad crte s dva boda prednosti nad najviše rangiranim davljenikom - PSG-om koji je osam kola prije kraja ukupno dohvatio čak 32 boda.

Parižani se uzdaju u tradiciju jer upravo je momčad iz prijestolnice svojevrsni kup-maher: u posljednjih je četvrt stoljeća PSG, naime, osvojio redom sedam pravih kupova, dva Liga-kupa i Kup pobjednika kupova. Također se nadaju da će trener im Paul Le Guen pronaći ono nešto što je u igračkim danima kad je s kapetanskom trakom predvodio momčad imao u trofejima osvojenima 1993., '95., '98. (Coupe de France), 1995., '98. (Coupe de la ligue, 1996. (ugašeni Kup kupova) i 1994. naslov prvaka Francuske.

S druge strane ni Papin nije za bacit': Marseilleova je legenda osvojila Kup prvaka (1994.), Kup UEFA (1996.), Kup Francuske (1989.) i četiri uzastopna naslova prvaka.

Sutra, pak, na Chaban Delmasu Bordeaux koji za liderom iz Lyona zaostaje praktički nedostižnih devet bodova prednosti realistično pomireni sa sudbinom dočekuju Nancy koji naprotiv lovi bodove kojima bi zacementirao treće mjesto koje sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka ispred Marseilleom, ali potajno vreba i drugo mjesto Žirondinaca: Blancovi igrači Correjinim bježe samo tri boda.

U nedjelju potom Lavovi primjerice gostuju u Valenciennesu, Marseille u Lorintu, a derbi začelja na jučer bodom manjka i utakmicom pred praznim tribinama sankioniranim Metzom na Saint Symphorienu igraju Metz i Toulouse.

Monaco naših Jerka Leke i Nikole Pokrivača u ponedjeljak na Louisu II ugošćuju Rennes i snivaju tri boda kojima bi izbjegli nove obračune s razjarenim navijačima. PSG će sa Strasbourgom nadoknađivati zaostatak ove, a Lens kod Saint Etiennea sljedeće srijede.

Coupe de la ligue, finale:
PSG - Lens (sutra, 21)

Le Championnat, 31. kolo:
Bordeaux - Nancy (subota, 17.10)
Valenciennes - Lyon (nedjelja, 16)
Le Mans - Caen
Metz - Toulouse
Sochaux - Nice
Lille - Auxerre
Lorient - Marseille (21.55)
Monaco - Rennes (31.3., 19)
PSG - Strasbourg (2.4., 18)
St Etienne - Lens (9.4., 18.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!