Tenis

Santoro previsoka stepenica

Branimir Korać • petak, 28.03.2008.

Nakon Marina Čilića od turnira u Miamiju oprostio se i Ivan Ljubičić. Fabrice Santoro iskoristio je Ljubičićeve probleme tijekom cijelog trećeg seta i na kraju za nešto više od dva sata prošao dalje...

Iako mu je 35 godina na leđima, protiv Fabricea Santoroa malo koji igrač voli igrati. Francuz može pogoditi sve, kada je njegov dan teško je pobjediv i nemoguće je uporan. Ivan Ljubičić nije iznimka, jako dobro su mu poznate "čarobnjakove" mogućnosti, posebice što su se do ovog meča sastali čak sedam puta (četiri puta slavio je Ivan), i Santoro se u ranoj fazi ždrijeba nikako ne može nazvati povoljnim protivnikom.

No Ljubičić je u posljednjim mečevima pokazao porast forme i u susret je ušao kao lagani favorit. Prvi set na servisu je odradio gotovo savršeno. Santoro mu se nije mogao niti u jednom trenutku približiti i do tie-breaka je osvojio tek tri poena protiv servisa. Jedinu priliku za break i stvaranje prednosti imao je Ivan kada je u dva navrata na samom startu meča imao break lopte već u prvom servis gemu Santoroa. 30:40 i prednost nije iskoristio i do tie-breaka više nije bilo uzbuđenja.

Vezane vijesti

U 13. igri Ljubičić je prvi stekao prednost i poveo 3:1, ali to je bilo kratkog vijeka. Santoro vraća mini break i smanjuje na 3:2, a kod 4:4 na servisu Ivana dolazi do prednosti i ima dva servisa za set. Oba puta Santoro je servirao drugi servis, ali i oba poena odnio te sa 7:4 uzeo prvi set koji je trajao 49 minuta.

U drugom setu briljirao je Ljubičić. Napravio je dva breaka, prvi već u prvom gemu, a drugi kod 4:2 i rutinski uzeo set sa 6:2. S druge strane Santoro još uvijek nije mogao pročitati Ivanov servis i nije bio velika prijetnja.

No situacija se posve mijenja u trećem setu. Ljubičić je i taj set odlično otvorio, odmah napravio break i poveo s 2:0 da bi tu jednostavno stao. Santoro počinje igrati odlično i u svakom servis gemu Ljubičića ima break loptu. Nakon propuštenih prilika Santoro kod 4:3 koristi 30:40 i drugi servis Ljubičića te dolazi do 5:3. Za meč je odservirao mirno, nije Ivanu pružio nikakvu priliku i sa 6:3 prošao je u treće kolo.

Ljubičić je imao više break lopti i više ih iskoristio, imao je više poena protiv servisa, bolji postotak prvog servisa i više aseva, no statistika vara. Santoro je u odlučujućem trećem setu bio opasniji i bolji protivnik te je prošao u treće kolo.

Masters Series Miami, drugo kolo:
Fabrice Santoro (Francuska) - Ivan Ljubičić (Hrvatska, 23) 7:6(4), 2:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!