Košarka

Tar Heelsi i Bruinsi opravdali očekivanja

Branimir Korać • nedjelja, 30.03.2008.

North Carolina i UCLA opravdali su očekivanja i plasirali se na ovogodišnji Final Four. Ova velika sveučilišta nisu imali problema protiv Xaviera i Louisvillea te su u skladu s očekivanjima ušli u najuži krug kandidata za naslov...

UCLA je osigurao treći uzastopni nastup na Final Fouru. Ovaj put u Elite 8 nadigrali su Xavier sa 76:57 ne dozvolivši mu niti u jednom trenutku da dovede njihovu pobjedu u pitanje. Unatoč tome trener Musketeersa nije bio razočaran. "Možemo igrati bolje nego što smo igrali danas. Unatoč svemu ponosan sam jer smo napravili veliku stvar, otišli daleko i izgubili od sjajne momčadi. Bruinsi su sjajni, nadam se da smo izgubili od budućih prvaka", komentirao je Miller.

Bruinsi su imali sjajnog Kevina Love, čovjeka koji iz utakmice u utakmicu podiže nivo svoje igre, a noćas je imao učinak od 19 poena i deset skokova. 19 poena dodao je i Darren Collison, a kod Musketeersa najistaknutiji bio je Derrick Brown s 13 poena i šest skokova.

Susret se počeo rasplitati krajem prvog poluvremena kada UCLA radi seriju koja ga odvodi na 33:24. Na startu drugog poluvremena Love i Collison ubacuju trice i odvode Bruinse i na 20 poena viška te završavaju priču.

Za razliku od UCLA-a, North Carolina nije na Final Four otišla još od osvajanja naslova 2005. godine. Prošle godine Hansbrough ih nije uspio odvesti do završnice, ali zato ove godine je. I to na impresivan način. Odlično krilo pokazalo je i u ovom susretu kako je pred njim velika budućnost. "Ovako on igra na treningu svaki dan. To Je Tyler Hansbrough na treningu ili u slobodnom danu. Čovjek koji uvijek želi pobijediti i izrazito je fokusiran na to", hvalio ga je njegov trener Roy Williams. A imao je i razloga. TH je ubacio 28 poena uz 13 skokova i bio prvo ime susreta.

Pohvale zaslužuje i Ty Lawson koji je ubacio 11 poena uključujući i tricu pet minuta prije kraja susreta koja je Tar Heelse posve odvojila nakon što se Louisville vratio u utakmicu.

NCAA prvenstvo, Elite 8:

Istok:
UNC - Louisville 83:73.

Zapad:
UCLA - Xavier 76:57.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBANCAA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!