Košarka

Greer šokirao CSKA

Branimir Korać • utorak, 01.04.2008.

CSKA je ispustio veliku prednost u četvrtfinalnoj seriji Eurolige i sada se nalazi u teškoj situaciji. Olympiakos je zasluženo odnio pobjedu iz Moskve svladavši favoriziranog domaćina košem Lynna Greera sa zvukom sirene...

Vrlo dobru utakmicu, punu neizvjesnosti odigrali su CSKA i Olympiakos. Domaćin je tražio pobjedu za čuvanje prednosti domaćeg terena, ali Olympiakos je veći dio utakmice igrao na vrlo visokoj razini i napravio je iznenađenje. U završnici se činilo kako će susret otići u produžetak nakon velikog povratka Moskovljana, no Lynn Greer je u posljednjem napadu lijepim šutom s pet metara ubacio za pobjedu.

Obje momčadi krenule su napadački vrlo dobro u utakmicu, no to je trajalo tek prve četiri minute. Nakon toga CSKA počinje promašivati, s druge strane Olympiakos igra vrlo pametno i polaganjem Blakneya u završnici četvrtine ima već zanimljivih 24:17. Na podnošljivijih 24:20 dvije sekunde prije kraja četvrtine tricom je smanjio ostatak susreta nevidljivi Viktor Krjapa.

U tih prvih deset minuta gosti su šutirali za dva 9/9 dok je CSKA za dva šutirao tek 2/10 i samo su ih četiri ubačene trice držale u pristojnom zaostatku. U drugih deset minuta situacija se nije mijenjala, Olympiakos je i dalje održavao prednost, CSKA je i dalje promašivao te se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Grka 39:32.

Očekivalo se kako će od samog početka drugog poluvremena CSKA krenuti po povratak u utakmicu, međutim na terenu sasvim drugačija slika. Razigrani Greer i Woods frustriraju u tom razdoblju inertnu obranu domaćina i u 26. minuti zakucavanjem u kontri na dodavanje Blakneya Woods dovodi Olympiakos na neočekivanih 57:42. Do kraja treće četvrtine domaćin je uspio smanjiti na minus deset, a u posljednju četvrtinu ulaze znatno agresivnije i odlučnije i to im se isplaćuje.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Agresivnom obranom CSKA vrlo brzo radi seriju 8:0 i smanjuje na 64:60 nakon što Teodosić loše reagira i domaćin to koristi. Giannakis vraća u igru Blakneya i Olympiakos se ponovno budi. Slijedi serija gostiju 8:0 za novi bijeg na 72:60 i činilo se kako su Grci ipak uspjeli prelomiti utakmicu.

Međutim tada ponovno počinju griješiti, Zisis, Smodiš, Langdon i Šiškauskas rade novu veliku seriju i dovode CSKA na 72:74. Pravi triler događao se u završnici. 50 sekundi prije kraja Zisis je promašio otvorenu tricu da bi s druge strane 30 sekundi prije kraja otvoren šut promašio i Woods. CSKA ima novu priliku za izjednačenje i koristi ju Smodiš ubačajem za 74:74 15 sekundi prije kraja. 15 sekundi bilo je sasvim dovoljno Olympiakosu da osigura pobjedu. Greer je sve sam napravio, izborio se za poziciju i sa zvukom sirene ubacio za pobjedu Olympiakosa i vodstvo u seriji.

Greer je susret završio s 19 poena i čak devet izborenih prekršaja, a uz bok mu je bio Woods s 20 poena. Kod domaćina najistaknutiji bili su Matjaž Smodiš s 21 poenom i David Andersen s 15 poena.

Euroliga, četvrtfinale, prva utakmica:
CSKA - Olympiakos 74:76 (0-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!