Košarka

Planinić vodio Tau do pobjede

Branimir Korać • utorak, 01.04.2008.

Tau Ceramica uz raspoloženog Zorana Planinića sačuvala je prednost domaćeg terena u četvrtfinalnoj seriji s Partizanom. U više borbenoj nego kvalitetnoj utakmici Tau je u Vitoriji upisao pobjedu protiv Beograđana 74:66...

Nisu Tau Ceramica i Partizan ponudili igru za pamćenje. Bilo je tu previše pogrešaka, soliranja, nerezonskih šuteva, ali susret je na kraju bio zanimljiv obzirom da se uporni gosti nisu predavali i stvorili su dosta problema favoriziranom domaćinu.

Ono što nas veseli je svakako igra Zorana Planinića koji je bio ključni čovjek u ovoj pobjedi Taua. Upravo Planinić držao je Tau Ceramicu u igri dobar dio utakmice,m a zahvaljujući njegovoj seriji Tau je sredinom druge četvrtine nakon dužeg vremena preuzeo kontrolu nad rezultatom. Do kraja susreta Partizan je pokušavao, ali Planiniću se pridodalo po učinku još nekoliko igrača i Tau je otišao do pobjede pomalo rutinski.

U prvoj četvrtini igralo se čvrsto i tek se Tau u dva navrata malo odlijepio. Prvo su na početku susreta otišli na 11:6, Partizan se vratio serijom 8:2 da bi drugi put imali 18:14 zahvaljujući prigovoru Vujoševića koji je zaradio tehničku, a Tau se odvojio.

Druga četvrtina protekla je u znaku Partizana. Neven Spahija iz igre je izveo Zorana Planinića i uveo Pabla Prigionija, no Argentinac je igrao loše, puno jer solirao i nije uspio razigrati momčad. Tek je James Singleton s nekoliko individualnih akcija naznačio mogućnosti momčadi. S druge strane Partizan je igrao kontrolirano, koristio je probleme Tau Ceramice u skoku koji su nastali izlaskom Splittera zbog treće osobne pogreške i bio je u prednosti u tih deset minuta.

Prvih pet minuta druge četvrtine protječe u znaku našeg reprezentativca. Planinić u tom razdoblju ubacuje 11 poena, tada mu je trica bila na savršenih 4/4 dok je ostatak momčadi šutirao užasnih 1/15, i Tau Ceramica nakon njegove dvije trice vodi s 48:40. Partizan se do kraja četvrtine u dva navrata vraćao zahvaljujući Tripkoviću i Palaciju, no nisu uspjeli doći na manji zaostatak od četiri poena.

U posljednjoj dionici Tau je odmah pobjegao na osam poena viška i rutinski držao odstojanje. Peković je Beograđane u jednom trenutku uspio spustiti na minus pet, ali Rakočević je tricom odmah vratio na ustaljenu prednost. Susret je riješen 50 sekundi prije kraja polaganjem Rakočevića koje je odvelo Tau Ceramicu na nedostižnih 72:64.

Uz razigranog Planinića koji je s 18 poena bio najefikasniji na susretu, kod Taua se istaknuo Rakočević s 15 poena. Kod gostiju Dušan Kecman ubacio je 13 poena, a Nikola Peković 12.

Euroliga, četvrtfinale, prva utakmica:
Tau Ceramica - Partizan Igokea 74:66 (1-0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!