Košarka

Ulker zamalo iznenadio

Goran Markuš • utorak, 01.04.2008.

Odličnom igrom Montepaschi Siena se pokazala prevelikim izazovom za vrlo raspoloženi Fenerbahce Ulker koji je dojmljivom predstavom u jednom trenutku došao do vodstva koje ipak nije uspio zadržati do kraja susreta…

Iako na samom početku susreta niti jedna momčad nije izgledala dojmljivo pogođeni šutevi Terrella McIntyrea (12 poena) i najboljeg strijelca susreta, Ksistofa Lavrinovića (16 poena) pokrenuli su domaćine koji su dominacijom na terenu stigli do +9 nakon prvih deset minuta susreta.

Međutim, već početkom druge četvrtine Tarence Kinsey (12 poena) i društvo iskorištavaju netočnost šuteva domaće momčadi i 9:0 serijom i rezultatski se približavaju protivnicima. Siena ipak nije bila spremna ispustiti stečenu prednost za što se pobrinuo Shaun Stonerook (7 poena, 8 skokova) koji pogađa tricu i oba izborena slobodna bacanja za konačnih 39:36 na poluvremenu.

Iako smo na početku treće četvrtine ponovno mogli vidjeti podjednaku preciznost kod obje momčadi, gosti na čelu sa Semihom Erdenom (12 poena, 7 skokova) uspijevaju iskoristiti pad koncentracije kod igrača Siene i još jednom mini serijom prelaze u vodstvo. Bootsy Thornton i Ksistof Lavrinović ipak vraćaju svoju momčad u vodstvo od četiri poena nakon 30 minuta igre i tako vidljivi strah u očima mnogih posjetioca čine bezrazložnim.

Tricama na samom startu posljednje četvrtine McIntyre i Thornton omogućavaju svojoj momčadi nešto lakšu i bezopasniju završnicu i dovodi Montepaschi Sienu na samo jedan korak od Final Foura koji ih vać tri godine izbjegava. Serija se nastavlja već ovog četvrtaka, no ovaj puta na terenu Fenerbahce Ulkera. Pobjeda bi Sienu odvela na toliko željeni Final Four Eurolige, no Ulker će zasigurno dati sve od sebe kako bi to spriječio i produžio neizvjesnost prolaska do odlučujuće treće utakmice.

Euroliga, četvrtfinale, prva utakmica:
Montepaschi Siena - Fenerbahce Ulker 73:66 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!