Nogomet

Kad mali dvoboji postanu veliki

Ivana Spahija • petak, 04.04.2008.

Iako među susretima 32. kola Serie A nema zvučnih dvoboja ni derbija, ne može se reći da će na talijanskim travnjacima biti dosade. Nekoliko momčadi, ponajprije Fiorentina i Milan, više nemaju prava na kiks i pod velikim su pritiskom osvajanja tri boda. Milan dočekuje Cagliari dok će se Fiorentina ogledati s još jednim fenjerašem, Regginom. Vodeći Inter odlazi na noge Atalanti, a Roma će na Olimpicu dočekati Genou...

Težak zadatak očekuje momčad Milana, koja u ovom kolu na San Siru dočekuje Cagliari. Obje momčadi ciljaju na pobjedu, Milanu je ovo praktički "biti ili ne biti" utakmica, ukoliko Rossoneri ne dođu do sva tri boda, gotovo sigurno se mogu pozdraviti s Ligom prvaka. Milan zaostaje četiri boda za Fiorentinom, a u igru se umiješao i Udinese koji je trenutno na petom mjestu. Cagliari s druge strane traži spas, momčad sa Sardinije se nalazi na 18. mjestu na ljestvici, još uvijek u zoni ispadanja.

Ozljede su ovaj put zaobišle Milan, Carlo Ancelotti tako neće moći računati tek na ozlijeđenog Odda, a u momčad se vraćaju Kaka i Filippo Inzaghi te Ancelotti najavljuje 4-4-2 formaciju s Kakom i Patom u napadu. Gosti sa Sardinije će na San Siro istrčati u punom sastavu, uz oporavljenog Finija.

"Krvnika" Milana iz prošlog kola, Atalantu, u ovom kolu ponovno očekuje dvoboj s momčadi iz Milana. Ovaj put na stadion Azzurri d'Italia dolazi vodeći Inter. Crno - plavi u Bergamo dolaze po pobjedu, nakon kiksa protiv Juventusa i remija s Lazijem, u Interu su svjesni da bi im novi gubitak bodova mogao lako doći glave, s obzirom na to da Roma zaostaje tek četiri boda za vodećom momčadi prvenstva. Atalanta je trenutno na devetom mjestu, no i momčad iz Bergama ima europskih ambicija.

Što se sastava tiče, kod Intera će ipak nedostajati ozlijeđeni Ibrahimović, kojeg će u napadu zamijeniti Crespo, a dobra vijest za trenera Mancinija je povratak Figa te Stankovića. Oporavio se i Chivu, ali će on susret započeti na klupi. Od domaćina, odsutan će biti jedino kartonirani Carrozzieri.

Nakon razočaranja u četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka i poraza od Manchester Uniteda, nogometaši Rome vraćaju se zadacima u domaćem prvenstvu koje je još uvijek otvoreno i Vukovi imaju priliku preoteti Scudetto Interu. U ovom kolu Roma na Olimpicu dočekuje Genou našeg Ivana Jurića. Statistika ide u prilog rimskoj momčadi koja na Olimpicu nije doživjela poraz u 12 posljednjih utakmica Serie A. No, ni Genoa nije bezazlen protivnik. Momčad iz Genove je u posljednja dva kola ostvarila dvije pobjede (protiv Reggine i Palerma) i pokazuje solidnu formu u samom kraju sezone.

Luciano Spalletti i dalje ne može računati na glavnog čovjeka svoje momčadi. Francesco Totti je i dalje van stroja zbog ozljede butnog mišića, a momčad bi lako mogla ostati i bez Aquilanija, koji također ima problema s ozljedom noge. Neće biti ni kartoniranog Pizarra. Od gostiju, oporavio se Criscito, a Jurić bi trebao započeti susret među prvih 11 u momčadi Genoe.

Fiorentina u ovom kolu na domaćem terenu dočekuje Regginu, pretposljednju momčad lige. Sramotu i visoki poraz od Udinesea u susretu 31. kola (3:1) Viole će pokušati ispraviti u utakmici protiv Reggine, momčadi koja se bori za opstanak. Zanimljivo je to da nogometaši iz Reggio Calabrije u Firenzi nisu slavili već pet sezona, a u posljednjem susretu odigranom na stadionu Artemio Franchi Reggina je poražena rezultatom 3:0. Fiorentina igra toplo-hladno, u jednom kolu ostvari pobjedu, u drugom doživi uvjerljiv poraz. Ipak, takva igra bi Viole mogla doći glave, pogotovo zbog toga što su im Udinese i Milan za petama.

Juventus u susretu 32. kola očekuje dvoboj s Palermom, momčadi koja je trenutno na 13. mjestu na ljestvici. Iako nisu blizu zone ispadanja, Sicilijanci pokušavaju ugrabiti svaki bod, jer samo jedan (nepotreban) kiks mogao bi ih dovesti u nezahvalnu situaciju. Juventus je i dalje na trećem mjestu, s pet bodova prednosti ispred Fiorentine i sedam bodova zaostatka za Romom. Vodeći ljudi Stare dame ističu kako je njihov cilj ove sezone osvajanje drugog mjesta i direktan plasman u Ligu prvaka.

Ranieri u ovom kolu ne može računati na ozlijeđene Zanettija i Andradea, a u napadu momčadi iz Torina trebali bi se naći Del Piero i Trezeguet. Od domaćina će nedostajati ozlijeđeni Miccoli i Capuano, a najveću prijetnju vratima Buffona predstavljat će napadač Amauri.

Od ostalih susreta, Livorno odlazi na gostovanje kod Sampdorije, a Dario Knežević bi se trebao naći među početnih 11 gostujuće momčadi. Budanova Parma kod kuće dočekuje Lazio, a naš reprezentativac bit će udarni napadač domaćina. Bjelanovićev Torino na domaćem terenu dočekuje momčad Empolija. Sastaju se još Catania i Napoli te Siena i Udinese.

Serie A, 32. kolo:

Subota, 5.4.2008.:
Roma - Genoa 18 sati
Milan - Cagliari 20.30 sati

Nedjelja, 6.4.2008., 15 sati:
Atalanta - Inter
Catania - Napoli
Fiorentina - Reggina
Parma - Lazio
Sampdoria - Livorno
Siena - Udinese
Torino - Empoli
Palermo - Juventus 20.30 sati

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!