Rukomet

IHF-ova lista sudaca

Frane Cvitanić • nedjelja, 06.04.2008.

Svjetska rukometna federacija na svojim službenim stranicama donosi vijest kako je njihova Sudačka komisija odlučila obaviti sitne promjene...

Naime, trenutna IHF-ova lista licenciranih internacionalnih sudaca doživjet će male promjene u vidu sudačkih parova. Neki su ponosni, sretni i počašćeni, jer su se njihova imena našla na toj uglednoj listi, dok su drugi ostali razočarani IHF-ovom odlukom kako na istoj za njih više mjesta nema.

Mnogi vrhunski suci svojim izvanrednim poznavanjem rukometa, te pravednim i ujednačenim odlukama stekli su veliki ugled i godinama se zadržali na vrhu, predano radeći ovaj zahtjevan posao. No, kako ni u jednom sportu suci ni igrači nisu vječni, tako je i u rukometu.

U IHF-u smatraju kako je došlo vrijeme za promjenu i osvježavanje sudačkog kadra, pa su se na novoj listi našli sljedeći suci i sudački parovi: Argentinci Sebastián Lenci i Julian Lopez Grillo, Danci Anders Birch i Dennis Stenrand, Španjolci Oscar Raluy i Angel Luis Sabroso, Crnogorac Ivan Pavičević, Rumunji Romeo Mihai Stefan i Bogdan Nicolae Stark, Ruskinje Valerija Guseva i Stella Vartanian, Srbi Nenad Nikolić i Dušan Stojković, te Slovaci Michal Badura i Jaroslav Ondogrecula.

Na listi nije bilo mjesta za Argentince Robreda i Sobenka, te Poljakinje Edytu Bochniarz i Agnieszku Oleskow.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!