Rukomet

Neizvjesno u uzvratima

Petar Plevnik • ponedjeljak, 07.04.2008.

U sjeni susreta Lige prvaka, proteklog su vikenda odigrani i prvi polufinalni susreti u tri preostala muška natjecanja. Neizvjesno će biti u njemačko-španjolskim obračunima u Kupu EHF-a te Kupu pobjednika Kupova, dok je austrijska Alpla Hard pred plasmanom u finale Challenge kupa...

Velik korak prema finalu napravio je Kopenhagen, koji je u Koperu slavio s pet pogodaka prednosti i tako osigurao miran uzvrat u Danskoj. Pet pogodaka u redovima Cimosa zabio je naš Denis Buntić, dok kod Danaca najbolji Christensen sa devet pogodaka.

Puno zanimljivije trebalo biti u uzvratnom dvoboju Nordhorna i Aragona, budući da su Španjolci pred uzvrat u Njemačkoj uspjeli osigurati tek pogodak prednosti. U pobjedi domaćina 26:25 istaknuo se Lapajne sa 16 obrana, dok na drugoj strani 18 obrana Gentzela. Goran Šprem dva se puta upisao u strijelce za goste.

Neizvjesno je bilo i susretima Kupa pobjednika kupova, gdje su oba dvoboja završena bez pobjednika. Valladolid je na gostovanju u Njemačkoj vodio tijekom gotovo cijelog susreta i domaćini na kraju moraju biti zadovoljni s konačnih 27:27. Kod domaćina pet pogodaka Gensheimera, kod gostiju po sedam pogodaka Muratovića i Milosavljevića.

Sličan scenarij viđen je u susretu Schaffhausena i Veszprema, u kojem su gosti na odmoru imali čak šest pogodka razlike, da bi momčad Gorana Perkovca u nastavku uspjela stići do konačnih 28:28. Sedam pogodaka u redovima Švicaraca postigao je Liniger, dok kod Mađara šest pogodaka Pereza.

Kup EHF-a, polufinale, prvi susreti:
Koper - Kopenhagen 30:35, Aragon - Nordhorn 26:25.

Kup pobjednika kupova, prvi susreti:
Rhein Neckar Löwen - Valladolid 27:27, Kadetten Schaffhausen - Veszprem 28:28

Challenge kup, polufinale, prvi susreti:
Alpla Hard - Winterthur 35:24, Benfica - Resita 31:26.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!