Tenis

Na čiju će stranu vaga?

Ivor Krapac, Tanja Vučić • subota, 12.04.2008.

Prvi dan teniskog druženja s Hrvatskom i Italijom u Dubrovniku nije približio nijednu reprezentaciju željenom cilju, dolasku do kvalifikacijskog susreta za ulazak u Svjetsku skupinu, koji je na rasporedu 19. - 21. rujna. Nakon što su Mario Ančić i Simone Bolelli donijeli po bod svojim momčadima, subotnji parovi dodatno su dobili na važnosti...

Čim je 1-1 nakon prvog dana, meč parova uvijek nosi dodatnu težinu u potrazi za ukupnim pobjednikom susreta. Tako će biti i ovog puta, a za nadati se da će hrvatska kombinacija Marija Ančića i Marina Čilića biti dovoljno dobra za pobjedu nad Potitom Staraceom i Simoneom Bolellijem, kojeg je Corrado Barazzutti odabrao umjesto prvotno nominiranog Flavija Cipolle. Meč je na rasporedu u 14 sati.

Obzirom na tri jaka aduta koja su na raspolaganju Goranu Prpiću, petak je nosio priliku i za bolje vijesti - bez obzira koliko neugodni gosti bili, a u najavi susreta moglo se i predvidjeti da Andreas Seppi i Simone Bolelli neće biti bezazleni. Prpić je ovog puta odlučio dati prednost Karloviću i Ančiću i, iako je lako biti general nakon bitke i prozivati nakon Karlovićevog neočekivanog poraza, teško bi u poziciji izbornika bilo tko drugi odbio poslati 18. na svijetu na teren, bez obzira na svu Karlovu lošu prošlost s reprezentacijom.

Ovog puta nije ispalo sretno, Karlović nije imao svoj dan ni odigrao kako zna, daleko od toga, a Bolelli je potvrdio solidnu formu i dobar osjećaj na podlozi na kakvoj je ranije ove sezone dogurao do polufinala PBZ Zagreb Indoorsa. Drugi Barazzuttijev izbor u singlu je tom iskorištenom prilikom privremeno doveo goste u vodstvo, a na kraju prvog dana ostavio Talijane s bodom koji ih i dalje drži potpuno "unutra".

Ako su gosti nakon petka bili zadovoljniji, a s 1-1 su imali razloga biti, kombinacija Ančić/Čilić u subotu bi mogla vratiti razlog za osmjeh u domaći tabor. Mario i Marin dosad još nisu igrali skupa u nekom službenom meču, no obzirom da ni s druge strane mreže neće biti par s puno zajedničkih mečeva "u nogama", pojedinačna kvaliteta hrvatskog dvojca trebala bi imati važnu ulogu. Tu su ipak jači od Talijana.

Marin Čilić u petak se nalazio u ulozi navijača s klupe, zadovoljan onim što je njegov današnji suputnik u paru pokazao protiv Andreasa Seppija. "Ančić je odigrao odličan meč, otpočetka je krenuo silovito i odmah se odlijepio, što je bilo presudno u ovakvom meču. Kraj je bio veoma zanimljiv i napet, jedna lopta presudila je sve", prokomentirao je najmlađi hrvatski adut za Sportnet.hr, pa bacio pogled prema suboti: "Današnji parovi bit će jako zanimljivi i nimalo lagani. Tko odnese pobjedu u paru, donijet će svojoj ekipi veliki bod."

Put do velikog boda počinje u vrijeme ručka, u 14 sati, igra se za vodstvo i mirniji ulazak u odlučujuću nedjelju...

Hrvatska - Italija, drugo kolo prve skupine Euroafričke zone: Ančić/Čilić - Starace/Bolelli (14 sati)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!