Nogomet

Schalke otpustio Slomku

HINA • nedjelja, 13.04.2008.

Njemački prvoligaš Schalke 04 otpustio je trenera Mirka Slomku nakon neuspjeha ekipe u četvrtfinalu Lige prvaka i teškog poraza u subotu u Bundesligi od 5:1 od Werdera. Direktor kluba Andreas Mueller obavijestio je Slomku da su ostali članovi vodstva kluba iz Gelsenkirchena jednoglasno glasovali za njegovu ostavku...

Slomka je u nedjelju ujutro normalno odradio trening s igračima. Očekuje se da će klub kasnije tijekom dana objaviti ime privremenog trenera. Ugovor mu istječe krajem lipnja 2009.

Proglašen općim iznenađenjem u siječnju 2006. kada je preuzeo vođenje kluba i doveo je do polufinala Kupa UEFA, Slomku su redovito kritizirali navijači, neki igrači pa od nedavno i čelnici kluba koji je počeo razočaravati svojim igrama iako ima jedan od najvećih proračuna u Bundesligi. Istu je sezonu gotovo sa Schalkeom osvojio i prvenstvo, prvi puta nakon 50. godina.

Schalke 04 je u srijedu ispao iz Lige prvaka nakon poraza od Barcelone i sada je treći u Bundesligi nakon teško poraza u subotu u Bremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!