Zimski sportovi

Branitelji naslova pred ispadanjem, Boston "preživio"

Ante Jukić • petak, 18.04.2008.

Nakon sinoćnjeg poraza u Dallasu, sve je izvjesnije da Ducksi neće obraniti naslov pobjednika Stanley Cupa. Vrlo blizu ispadanju su i Capitalsi koji su izgubili i drugu utakmicu u Philadelphiji, dok su Bruinsi neočekivanim slavljem u Montrealu uspjeli seriju još jednom vratiti u Boston. Na korak od plasmana u drugi krug su San Jose i Colorado, koji su sinoć bili bolji od Calgaryja, odnosno Minnesote…

Malo je tko, uoči početka doigravanja, mogao pretpostaviti da ćemo se od aktualnih prvaka oprostiti već u prvom krugu. No, kako sada stvari stoje, upravo bi se to moglo dogoditi. Sinoćnjim slavljem u Dallasu, Starsi su poveli s 3-1 u seriji i sada im treba još samo jedna pobjeda za prolazak dalje.

Iako su većim dijelom utakmice dominirali i uputili više udaraca na gol od svojih protivnika, Ducksi nikako nisu mogli naći rješenja za sjajnog Martyja Turca na golu Starsa. S druge strane, domaćini su bili neumoljivi i golovima Lundqvista, Barnesa i Otta stigli su do nedostižne prednosti. Utješni pogodak za goste postigao je Mathieu Schneider osam sekundi prije kraja utakmice.

Dallas sada s ugodnom prednošću putuje u Anaheim, gdje će imati priliku završiti posao s aktualnim prvacima. Obzirom da su već dvaput dobili Duckse na njihov ledu, Starsi sa puno optimizma iščekuju današnji dvoboj, koji će možda značiti i kraj sezone za Anaheim.

Prije početka play-offa, dvoboj Flyersa i Capitalsa bio je okarakteriziran kao jedan od najizjednačenijih. Jučerašnja utakmica u Philadelphiji bila je upravo takva. Nakon početne prednosti, domaćini su dvaput sustizali prednost gostiju, tako da je susret na kraju otišao u produžetke. Pogodak vrijedan pobjede i velikog slavlja za Flyerse postigao je Mike Knuble, tek u sedmoj minuti drugog produžetka. Prethodno su golove za domaći sastav postigli Carter (2) i Briere, dok su za Capitalse pogodili Backstrom, Semin i Eminger.

Washingtonu, tako, nakon što su napravili gotovo nemoguću misiju izborivši doigravanje, predstoji jednako težak zadatak. Žele li proći Flyerse, moraju dobiti sve tri preostale utakmice. Prva je na rasporedu u subotu, u Washingtonu.

Montreal je cijele sezone bio dominantan nad svojim rivalima iz Bostona i kada su Canadiensi pobjedom u drugoj utakmici u Bostonu došli do vodstva u seriji od 3-1, sve je upućivalo na lagano završavanje posla. No, Bruinsi su pokazali veliki karakter i demolirali Montreal u njihovoj dvorani, čime su ponovno vratili neizvjesnost u ovu seriju.

Domaćini su nakon prve trećine vodili s 1:0 pogotkom , no do kraja utakmice na ledu su postojali samo Bruinsi. Pogocima Kessela, Metropolita, Chare, Sturma i Sobotke gosti su utišali prepuni Bell Centar i vratili seriju u Boston.

Colorado i Minnesota su se, izgleda, pretplatili na rezultat od 3:2. I četvrti njihov dvoboj u ovoj seriji završio je tim rezultatom, iako ovaj put nije bilo produžetaka. Nakon što su prije tri dana bili u prilično neugodnoj situaciji, Avs'i su sinoćnjim slavljem u Minnesoti ponovno poveli u seriji i prvu meč-loptu će imati u subotu, kada dočekuju Wildse u svom Pepsi Centru.

Jučerašnji je dvoboj, kao uostalom i većina njih između ovih dviju momčadi, bio dosta izjednačen, Nakon prve dvije trećine rezultat je bio 1:1 (Brunette za Colorado, Bouchard za Minnesotu), a pobjednik je riješen početkom posljednje trećine, kada Avs'i pogocima Wolskog i Stasnyja bježe na, pokazalo se, nedostižnih 3:1. Poraz domaćih tek je malo ublažio Rolston.

Drugoplasirana momčad regularnog dijela sezone, San Jose Sharksi, također su poveli s 3-2 u seriji, svladavši u svojoj dvorani Calgary rezultatom 4:3. Prva trećina završila je bez pogodaka, a početkom druge Jarome Iginla dovodi Flamese u vodstvo. No, za goste je koban bio kraj druge i početak posljednje trećine kad primaju čak četiri pogotka. Strijelci za domaćine bili su Pavelski, Marleau i Cheechoo (2). Iako su već jednom, u trećoj utakmici, nadoknadili zaostatak od tri pogotka, Flamesi sinoć nisu imali snage za još jedan pothvat. Golovima Langkowa i Mossa uspjeli su tek ublažiti poraz.

Sljedeći dvoboj Sharksa i Flamesa na rasporedu je u nedjelju, u Kanadi.

NHL doigravanje, rezultati, 17.4.2008.:

Istočna konferencija:
Montreal – Boston 1:5 (3-2)
Philadelphia – Washington 4:3 (OT) (3-1)

Zapadna konferencija:
Dallas – Anaheim 3:1 (3-1)
Minnesota – Colorado 2:3 (2-3)
San Jose – Calgary 4:3 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!