Tenis

Blake ponovno prepustio titulu autsajderu

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 21.04.2008.

Premda James Blake nije veliki zemljaš, dapače, bio je veliki favorit u finalu Houstona. S druge strane mreže stajao je Španjolac Marc Granollers-Pujol, koji je ovog tjedna prvi put direktno ušao u turnir, prvi put igrao ATP u Americi, prvi put prošao četvrtfinale....

Sedmi nositelj Marc Granollers-Pujol za dva sata i 15 minuta pobijedio je Jamesa Blakea u finalu Houstona - 6:4, 1:6, 7:5. Prvopostavljeni Amerikanac imao je prednost 2:0 u trećem setu, no još je jednom pokazao da ima labilnu psihu. Blake je do kraja meča izgubio tri početna udarca i omogućio Španjolcu veliko slavlje.

"Jako sam uzrujan i razočaran, ipak nadam se da ću za koji dan biti sretan s činjenicom da sam ušao u prvi finale na zemljanoj podlozi. To je drugi put ove godine da sam uljepšao dan mladom igraču", osvrnuo se Blake na poraz od dotad anonimnog Japanca Nishikorija u Delray Beachu. Amerikanac je izgubio 12 od 22 finala na ATP touru.

Granollers-Pujol postao je četvrti tenisač koji je ove godine stigao do prve titule u karijere. Houston mu je bio prvi ATP event na američkom tlu, baš kao i prvi turnir u koji je upao bez kvalifikacija ili pozivnice. Nakon pobjede zajedno s trenerom Albertom Banusom bacio se u obližnji bazen. "Kada sam vratio break za 3:2 počeo sam igrati vrlo, vrlo dobro s više snage. Kod 5:4 promašio sam lagani volej i izgubio servis, ali na kraju sam uspio dobiti meč", rekao je Španjolac koji je titulu osvojio u svojem osmom ATP turniru.

ATP Houston, zemlja, finale: Granollers-Pujol (Španjolska, 7) - Blake (SAD, 1) 6:4, 1:6, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!