Nogomet

Olympiakosu titulu dodijelili Švicarci

Maja Giljanović • ponedjeljak, 21.04.2008.

Grčki prvak Olympiakos obranio je naslov nakon što je CAS - Sportski arbitražni sud - u njegovu korist razriješio žalbu Apollona i za zelenim mu stolom dodijelio tri boda na travnjaku izgubljena prije dva mjeseca...

Nezavisni je sud sa sjedištem u švicarskoj Lausannei, naime, odbacio prigovor Apollona koji je 3. veljače Olympiakos neočekivano svladao s 1:0, ali je u momčadi, suprotno Uefinim pravilima po kojima igrač tijekom sezone može promijeniti samo dva kluba, zaigrao Roman Wallner, ranije u godini član škotskih Falkirka i Hamiltona.

Tri boda su nakon Olympiakosovog prigovora sletjela na Karaiskakis i na koncu presudila u utrci s AEK-om koji je unatoč jučerašnjem trijumfu protiv Asterasa (Rivaldo i dalje zabija) ostao dva boda prekratak.

36. naslov u povijesti (od 1925.) i 11. uzastopni igrači će, predvođeni kapetanom Predragom Đorđevićem koji je za svoju također 11. krunu prvaka kojom je postao apsolutni rekorder u povijesti grčkog nogometa izjavio da je "najslađa od svih jer je stigla na najteži mogući način u dosad najizjednačenijoj sezoni", pokušati dodatno zasladiti trijumfom u Kupu za 13. dvostruki naslov u povijesti.

AEK-u, pak, predstoji play-off s Panathinaikosom, Arisom i Panioniosom u kojem je kocki plasman u drugo pretkolo Lige prvaka (ostalima ostaje utjeha u Kupu UEFA), a s obzirom da su klub s ponajboljom napadačkom i obrambenom statistikom u čijim redovima igra prvi strijelac prvenstva, Ismael Blanco (19 golova) imaju se čemu nadati.

U drugoj se inače ligi otprije otpisanima Apollonu i Veriji pridružio od Panionisa poraženi Atromitos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!