Tenis

Nositelji na izlaznim vratima

Ivana Spahija • ponedjeljak, 21.04.2008.

Od pet postavljenih tenisača, koliko ih je drugog dana turnira u Monte Carlu izišlo na teren, dvojica neće vidjeti drugo kolo. Ranije od očekivanog kući se vraća deveti nositelj Paul-Henri Mathieu, kojega je svladao Srbin Tipsarević, a Francuzu se pridružio i deseti nositelj Carlos Moya koji je bio nemoćan protiv 20 - godišnjeg Sama Querreya. Francuzi su imali loš dan u Monacu, od njih petorice, jedino je Monfils prošao u drugo kolo...

Nakon dva sata igre, 13. nositelj Juan Carlos Ferrero zaslužio je svoje mjesto u drugom kolu turnira pobjedom nad Francuzom Michaelom Llodrom. Španjolac se namučio u prvom setu, kojeg je nakon jednog sata igre izgubio u tie - breaku. Međutim, loš početak nije pokolebao Ferrera, koji je u drugom setu Llodri prepustio tek 12 poena, a slično je bilo i u odlučujućem setu te je Španjolac s konačnih 6:7, 6:1, 6:1 zaslužio mjesto u drugom kolu.

Drugo kolo vidjet će i Britanac Andy Murray, koji je u svom meču prvog kola nakon sat i 30 minuta igre svladao Španjolca Feliciana Lopeza. U prvom su setu oba tenisača zadržala svoje servise, a više sreće u trinaestoj igri imao je Murray, koji je u tie - breaku slavio sa 7:5.

Drugi set ponudio je nešto više drame. Britanac je već u prvom gemu oduzeo servis Lopezu i nakon još jednog breaka imao vodstvo od 5:2. No, Španjolac se vratio u meč i breakom došao do zaostatka od 5:4, ali je Murray sigurnim servisom u posljednjem gemu uzeo pobjedu vrijednu drugog kola, a tamo ga očekuje dvoboj s Talijanom Volandrijem, koji je sa 6:2, 6:3 svladao Francuza Mahuta.

Od turnira se ranije od očekivanog oprostio Španjolac Carlos Moya, kojega je nakon sat i 35 minuta nadigrao Amerikanac Sam Querrey. 20 - godišnji Querrey je uzeo prvi set rezultatom 6:3, ali se iskusni Moya vratio u drugom setu, u kojem je Amerikancu prepustio tek jedan gem. Španjolski veteran je izgubio koncentraciju u odlučujućem setu, što je Querrey iskoristio i ključnim jednim oduzimanjem servisa ispratio desetog nositelja na tribine.

Sreće nije imao ni Radek Štepanek, Čeha je u tri seta svladao Šveđanin Robin Soderling. Šveđanin je Štepaneka imao u šaci već krajem drugog seta, ali nije uspio realizirati dvije meč lopte u tie - breaku pa je Čehu pripala trinaesta igra. Katastrofalna igra Štepaneka u trećem setu donijela je dvije (od šest) realiziranih break prilika Soderlinga i put Šveđanina u drugo kolo turnira, gdje dočekuje pobjednika susreta između Španjolca Robreda i Švicarca Wawrinke.

Deveti nositelj, Francuz Paul - Henri Mathieu, također neće vidjeti dalje od prvog kola. Njega je nakon gotovo dvoipolsatne borbe iz igre izbacio Srbin Janko Tipsarević. Srbinu je pripao prvi set rezultatom 6:3, no u nastavku je uzvratio deveti nositelj uzevši drugi set rezultatom 6:2. Tipsarević je iskoristio dvije break prilike u trećem setu, što mu je bilo dovoljno da zakaže susret s kvalifikantom, ekvadorskim tenisačem Nicolasom Lapenttijem, koji je nakon maratona od tri sata i 20 minuta iznenađujuće svladao Talijana Staracea.

Mathieuu se na izlaznim vratima turnira pridružio i sunarodnjak Fabrice Santoro. Čarobnjaka je relativno lako svladao belgijski kvalifikant, Kristof Vliegen, kojeg u drugom kolu dočekuje još jedan Francuz, sedmopostavljeni Richard Gasquet. Francusku čast spasio je Gael Monfils pobjedom nad Španjolcem Verdascom, a u drugom kolu Francuza očekuje dvoboj s boljim iz susreta našeg Ive Karlovića i Francuza Grosjeana.

Masters Series Monte Carlo, prvo kolo: Janko Tipsarević (Srbija) - Paul-Henri Mathieu (Francuska, 9) 6:4, 2:6, 6:3, Sam Querrey (SAD) - Carlos Moya (Španjolska, 10) 6:3, 1:6, 6:3, Juan Carlos Ferrero (Španjolska, 13) - Michael Llodra (Francuska) 6:7, 6:1, 6:1, Andy Murray (Velika Britanija, 14) - Feliciano Lopez (Španjolska) 6:2, 6:4, Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 16) - Jose Acasuso (Argentina) 7:6, 6:3, Gael Monfils (Francuska) - Fernando Verdasco (Španjolska) 7:5, 6:4, Robin Soderling (Švedska) - Radek Štepanek (Češka) 6:4, 6:7, 6:3, Filippo Volandri (Italija) - Nicolas Mahut (Francuska) 6:2, 6:3, Kristof Vliegen (Belgija) - Fabrice Santoro (Francuska) 7:6, 6:1, Nicolas Lapentti (Ekvador) - Potito Starace (Italija) 7:6, 6:7, 6:4, Olivier Rochus (Belgija) - Tommy Haas (Njemačka) 6:1, 3:0, predaja Haasa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!