Rukomet

U iščekivanju protivnika

Maja Čeko • utorak, 22.04.2008.

Naše mlade reprezentacije očekuju rezultate ždrijeba nakon kojeg će saznati svoje protivnike na nadolazećim prvenstvima. Muška mlada reprezentacija ide na EP, a ženska na SP.

Hrvatska juniorska reprezentacija je zahvaljujući pobjedi na EP-u 2006 izravno upala na skorašnje EP koje se održava u Rumunjskoj. Uz Hrvatsku izravno su se kvalificirali i domaćin Rumunjska te drugoplasirana Danska, a uz njih putuje i još 13 momčadi koje su svoje ulaznice zaradili putem kvalifikacijskih turnira. Tako će u subotu u Bukureštu naša reprezentacija saznati tko će im biti protivnik u skupini.

Izbornik Goluža, koji vjerojatno neće biti uz naše juniore tijekom prvenstva zbog obaveza vezanih uz našu A reprezentaciju, početkom mjeseca za HRS rekao i što očekuje od naših reprezentativaca: “Što se nas tiče, nemamo nekog imperativa rezultata, nije nam "o glavu" da moramo osvojiti medalju, jer prvenstveni nam je zadatak stvaranje igrača za A reprezentaciju. No, ako nam se ukaže prilika za osvajanje odličja, Bože moj, to nećemo propustiti."

No, nisu juniori jedini koji se spremaju za veliko natjecanje. Žensku mladu reprezentaciju očekuje izvlačenje skupina za SP koje će se održati u Slovačkoj. Šesnaest sudionica nakon ždrijeba u petak bit će smješteno u četiri grupe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!