Zimski sportovi

Penguinsi i Starsi krenuli pobjedama

Krešimir Ferlak • subota, 26.04.2008.

Dvije fantastične utakmice mogli smo vidjeti u petak u prvim susretima konferencijskih polufinala. Pittsburgh je dočekao New York Rangerse i iako su gosti imali čak tri pogotka prednosti, na kraju su slavili domaćini. U San Joseu utakmica je otišla u produžetak, a pobjedu su slavili gosti iz Dallasa...

Rangersi su fantastično krenuli u dvoboj u Pittsburghu. Uspjeli su zadržati šanse Penguinsa na minimumu, a svoje prilike su dobro koristili. Martin Straka doveo je goste u vodstvo u prvom periodu, a u prve četiri minute drugog Chris Drury i Sean Avery doveli su Rangerse na velikih 3:0. U tim trenucima činilo se da će se Penguinsi teško vratiti u susret jer su Rangersi ekipa koja prima jako malo golova. Međutim, Pittsburgh pokazuje da je riječ o ekipi koja se nikad ne predaje i da su spremni na sve izazove koje ovo doigravanje nudi.

Jarkko Ruutu je ubrzo nakon Averyeva pogotka smanjio na 3:1, a samo 14 sekundi kasnije Pascal Dupuis je postavio 3:2 i s tim rezultatom se otišlo u treći dio. Tada ponovno Penguinsi postižu dva pogotka u kratkom roku, ovoga puta u razmaku od 20 sekundi i u potpunosti preokreću utakmicu i vode s 4:3. Zabili su Marian Hossa i Petr Sykora. No, ne predaju se ni Rangersi i pet minuta kasnije Scott Gomez ponovno izjednačuje rezultat.

Kada se već činilo da utakmica ide u produžetak, Pittsburgh dobiva priliku sa igračem više i Evgeni Malkin skreće jednu pločicu u gol i postavlja konačnih 5:4 i donosi veliko slavlje domaćinima i ogromno razočaranje za Rangerse koji su propustili visoko vodstvo.

Slično kao i u seriji s Calgaryjem u prvom krugu, San Jose otvorio je drugi krug domaćim porazom. Dallas je slavio nakon produžetka i tako nastavio svoj odličan niz na gostujućem ledu. Naime, u prvom krugu Starsi su dva puta slavili u Anaheimu. Ovoga puta, u HP Pavilionu u San Joseu za pobjedu im je bio potreban produžetak. Brenden Morrow riješio je taj produžetak nakon lijepog dodavanja Mattiasa Norstroma. Morrow, kao i cijeli Dallas, ovo doigravanje igra odlično i uživa u svakom trenutku na ledu. "Ovo je odlično mjesto za igru, atmosfera je sjajna", izjavio je kapetan Dallasa nakon susreta.

San Jose je, inače, prvi došao u vodstvo, kada je početkom drugog perioda zabio Milan Michalek. Međutim, u sljedećih pet minuta Dallas postiže dva pogotka. Prvo je situaciju s igračem više iskoristio Mike Modano, a ubrzo zatim Morrow je postigao svoj prvi pogodak večeri.

Dallas se nakon toga odlično branio, ali ipak su popustili nešto manje od četiri minute prije kraja kada Jonathan Cheechoo donosi izjednačenje i produžetak. U produžetku su ipak uspješniji bili gosti, koji se sada nadaju da bi kao i u slučaju s Anaheimom mogli ostvariti dvije gostujuće pobjede, dok će San Jose morati u drugom susretu tražiti načine do pobjede. Novi poraz mogao bi biti poguban.

Nhl, rezultati, 25.4.2008:

Istočna konferencija:
Pittsburgh – NY Rangers 5:4 (1-0)

Zapadna konferencija:
San Jose – Dallas 2:3 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!