Tenis

Ivanović otklonila dvojbe

Ivor Krapac • nedjelja, 27.04.2008.

Srpska reprezentacija dovršila je posao u susretu s Hrvatskom u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II Fed Cupa. Za odlučujući treći bod gostujuće ekipe pobrinula se Ana Ivanović, koja je u prvom nedjeljnom meču bila jača od Nike Ožegović...

Vodeća hrvatska tenisačica se u prvom setu sasvim solidno nosila s drugom na svijetu, koja je u toj fazi meča još tražila svoju pravu igru, dok u nastavku, kad je Ivanović počela servirati i igrati bolje, više nije bilo pravih dvojbi. Završilo je sa 7:5 i 6:1, Ivanović ipak nije dala da se ovaj meč dodatno zakomplicira.

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Vezane vijesti

"Mogu reći da sam zadovoljnija današnjom igrom u odnosu na jučer, protiv Janković sam bila stisnutija nego danas. Ovog puta sam odigrala potpuno opušteno, ponovno nisam imala puno toga za izgubiti", komentirala je Ožegović: "Do danas nisam osjetila vrhunske tenisačice, igrala protiv nekog iz svjetskog vrha, sada sam vidjela gdje sam u odnosu na njih i na čemu trebam raditi u svojoj igri. Jučerašnji i današnji meč mi puno znače."

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

U nedjeljnom dvoboju Nika je bila na dobrom putu u prvom setu, u kojem je nadoknadila break minusa i zaostatak od 5:3, da bi potom ispustila posljednja dva gema tog seta. Pritom je imala gem-loptu na servisu kod 5:5, no Ivanović je kad joj je najviše trebalo počela igrati bolje i izvukla potencijalno neugodnu situaciju. "Kod 5:5 i 40:30 vjerovala sam da mogu dobiti prvi set, možda ne cijeli meč, ali tada mi se činilo da šansa za set postoji", dodala je Ožegović o ključnoj fazi meča, nakon koje je Ivanović odjurila bez povratka.

Slika 5 od 6.
Foto: Kristijan Komarica

"Mislim da je Ivanović ušla u meč s laganom nervozom, servis joj nije baš išao na početku, kao ni inače razorni forhend", zaključila je Nika, a i vodeća srpska tenisačica mislila je slično o otvaranju ovog meča. "Na početku sam bila malo nervozna i trebalo mi je vremena da uđem u ritam, nisam se ni osjećala najbolje na terenu", rekla je Ivanović: "U drugom setu je sve bilo bolje, popravila sam i prvi servis koji mi dotad nije išao."

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

"Čak i da sam izgubila prvi set, mislim da ne bi bilo opasno. Nisam toliko razmišljala o rezultatu, bilo je važno samo da počnem igrati bolje i smanjim broj pogrešaka, što se i dogodilo potkraj prvog seta", nastavila je druga na svijetu, dodajući da je na usporen ulazak u meč vjerojatno utjecalo i što se proteklih dana borila s virozom: "U zadnja dva dana bila sam u krevetu, nisam trenirala, no željela sam pomoći ekipi, bilo mi je jako stalo da danas igram. Drago mi je što sam donijela treći bod."

Slika 4 od 5.
Foto: Kristijan Komarica

Ukupnog pobjednika smo, tako, doznali nakon trećeg meča, što je bilo teško izbjeći nakon subotnje propuštene prilike porazom Jelene Kostanić-Tošić od Ane Jovanović. Srbija odlazi tamo gdje joj je objektivno i mjesto, u Svjetsku skupinu II s ambicijom dolaska u elitnu Svjetsku skupinu već za dvije godine, dok Hrvatsku očekuje euroafričko društvo. Obzirom da i tu ima itekako opasnih reprezentacija, povratak neće biti nimalo lak.

Posljednja dva meča donijela su kozmetičko uljepšavanje rezultata na konačnih 3-2 za Srbiju. Ana Vrljić smanjila je na 3-1 sa 6:4 i 7:5 protiv Teodore Mirčić, dok su za kraj Vrljić i Kostanić-Tošić slavile predajom srpskog para Jovanović/Mirčić pri zaostatku od 4:1 u prvom setu. Do predaje je došlo zbog ozljede Ane Jovanović.

Hrvatska - Srbija, kvalifikacije za Svjetsku skupinu II: Ivanović (Srbija) - Ožegović (Hrvatska) 7:5, 6:1, Vrljić (Hrvatska) - Mirčić (Srbija) 6:4, 7:5, Kostanić-Tošić/Vrljić (Hrvatska) - Jovanović/Mirčić 4:1, predaja Jovanović/Mirčić (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!