Nogomet

Feyenoordu nizozemski kup

Vedran Babić • nedjelja, 27.04.2008.

Po jedanaesti put u povijesti njihovog kluba, igrači Feyenoorda osvojili su domaći kup pobjedom od 2:0 protiv Rode na domaćem terenu...

Igrači odluke bili su veznjaci Denny Landzaat i Jonathan de Guzman, koji su pogocima u 8., odnosno 36. minuti, priuštili svojim navijačima i treneru Bertu van Maarwijku veliko slavlje. Ovo je inače, prva titula trećeg najtrofejnijeg kluba Nizozemske još od 1999., kada su osvojili prvenstvo i domaći Superkup.

Na putu do trofeja Feyenoord je morao poraziti redom Utrecht, Groningen, Deume, Zwolle i Bredu, dok su se njihovi današnji protivnici s(p)retno dovukli do finala. Naime, u trećem kolu su na produžetke izbacili De Graafschap, dok su na lutriji izvođenja najstrožih kazni onemogućili Heraclesu plasman u finale.

Sudbina očito želi da se Feyenoord i Roda jako dobro upoznaju. Nakon što su se susreli u posljednjem kolu Eredivisie (3:0 za Feyenoord), te sada u finalu Kupa, idućeg tjedna slijedi im i međusobna borba za Kup Uefa u kompliciranom, ali jedinstvenom razigravanju za plasman u nizozemskoj ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!