Zimski sportovi

Pittsburgh nezaustavljiv, San Jose u problemima

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 28.04.2008.

Pittsburgh Penguinsi su u svojoj Mellon Areni slavili protiv Rangersa u odličnoj, defenzivnoj utakmici i sa dvije pobjede odlaze u New York. Dallas je s druge strane, i drugi puta slavio u San Joseu i sada se vračaju kući sa opipljivom prednošću i sa prilikom da na svome ledu završe seriju...

Jučer u Pittsburghu, potpuno drugačija utakmica od prve. Obrane su ovoga puta bile na visini zadatka, vratari su odlično branili, uglavnom, obje momčadi su se odlično pridržavale trenerovih uputa. Iako bi prema mnogima, takva defenzivna utakmica više odgovarala Rangersima, Pittsburgh je odlično odgovorio i na ovaj izazov i slavio i u šestoj utakmici u ovogodišnjem doigravanju. Penguinsi su jedina ekipa koja ove godine nije doživjela poraz u playoffu.

U prvoj trećini nekoliko odličnih prilika na obje strane, ali vratari nisu popustili. Posebno se istaknuo Henrik Lundqvist na golu Rangersa koji je zaustavio par teških udaraca kad je Pittsburgh igrao s igračem više. U drugom periodu slična slika i iako su Rangersi početkom trećine dosta prijetili, Penguinsi postižu gol. Novu priliku sa igračem više iskoristio je Jordan Staal koji se najbolje snašao pred golom Rangersa i doveo Pittsburgh do prednosti.

Nakon toga dosta šansi na obje strane, ali golmani ponovno briljiraju, sada se na velikim iskušenjima našao i vratar Penguinsa Marc-Andre Fleury. Odličnu priliku su Rangersi imali dvije i pol minute prije kraja kada je isključen jedan igrač Pittsburgha, a Rangersi su povukli i vratara te igrali šest na četiri. Ipak, nisu zabili, nego je još i Adam Hall sa svoje polovice zabio u praznu mrežu za 2:0, što je bio i konačan rezultat. Karavana se seli u New York, gdje će Rangersi pokušati pronaći način da Pittsburghu napokon nanesu poraz u doigravanju.

Prije početka doigravanja po mnogim je analizama San Jose bio jedan od najvećih favorita za osvajanje Stanley Cupa. Već u prvoj rundi protiv Calgarya su Sharksi imali podosta problema, ali su na kraju slavili u sedmoj utakmici. Dallas se za sada, pokazao kao još tvrđi orah. Starsi su jučer ponovno slavili kod San Josea i iz Kalifornije nose velikih 2:0 u pobjedama kući u Teksas. Serija za San Jose, naravno, još nije izgubljena, ali igra ne ulijeva previše samopouzdanja.

Sharksi su odlično otvorili susret, krenuli su uraganski i Starsi nisu uspijevali zadržati napadače San Josea, pa su zaradili nekoliko isključenja. Jednu od tih situacija iskoristio je Joe Pavelski i doveo Sharkse do prednosti. Međutim, ubrzo zatim izjednačuje Mike Ribeiro i Dallas preuzima inicijativu. U drugom periodu igralo se malo opreznije, a do jedinog pogotka stiže San Jose kada je zabio Milan Michalek. Sharksi su sa vodstvom ušli u treći period, ali odigrali su ga katastrofalno.

Već nakon tridesetak sekundi treće trećine, nakon pogreške Pavelskog, izjednačuje Brad Richards, a samo tri minute kasnije Mike Modano dovodi Starse do vodstva. Bio je to šok za domaće od kojeg se nisu uspjeli oporaviti i do kraja utakmice su doživjeli pravu malu katastrofu, nakon što je Niklas Hagman još dva puta zabio za Starse. Odlična vijest za Dallas je da im se nakon tri mjeseca u momčad vratio najbolji branič, Sergej Zubov, dok za Sharkse dobrih vijesti baš i nema previše. Ipak, San Jose je u regularnom dijelu bio najbolja momčad lige na gostovanjima, pa možda pronađu tu svoju igru i u Dallasu vrate seriju u egal.

NHL, rezultati, 27.4. 2008:

Istočna konferencija:

Pittsburgh – NY Rangers 2:0 (2-0)

Zapadna konferencija:

San Jose – Dallas 2:5 (0-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!