Rukomet

Šojat i službeno smijenjen

Ivana Strahija • utorak, 29.04.2008.

Premda se otkaz Josipu Šojatu, izborniku ženske rukometne reprezentacije, očekivao još od neuspjeha Hrvatica krajem ožujka, kad su propustile kvalificirati se za Olimpijske igre, tek je sada on postao služben. Nasljeđuje ga Zdravko Zovko.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivan Ambroš

Uz pomoć Mate Matijevića kao trenera, Zovko će naše izabrane rukometašice voditi kroz predstojeće izazove, jer im od 31. svibnja slijede kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Makedoniji.

Damir Poljak, glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza kazao je po tom pitanju: "Odlučeno je da će Ana Matišić biti direktorica ženske reprezentacije, a glavni koordinator je Silvio Njirić. Ujedno je izabrano i Povjerenstvo za ženski rukomet u sastavu: Darko Dunato, Ivo Peko i Tihomir Salajić. "

Ostaje nam vidjeti hoće li se ostvariti i najave Željka Kavrana, predsjednika HRS-a, koji je razočaran kvalifikacijama za OI najavio ozbiljno rezanje troškova ženske izabrane vrste, te uvjete za koplje niže od muških, premda su do sada ženski i muški reprezentativci uživali iste benificije.

Zdravko Zovko je inače trener Podravke Vegete, pa mu je izbornički angažman potvrđen samo do kraja kvalifikacijskog ciklusa. U svojim prvim izjavama Zovko nije nudio velika obećanja, no ustvrdio je kako poznaje hrvatske rukometašice, posebice one Lokomotive i Podravke, pa problema sa sastavom neće imati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!