Rukomet

Zovko : "Izbornik sam za dvije utakmice"

Zvonimir Šimunović • srijeda, 30.04.2008.

Upravni odbor HRS-a izabrao je Zdravka Zovka za čovjeka koji bi trebao hrvatsku žensku reprezentaciju odvesti na Europsko prvenstvo, ali ne i sudjelovati na njemu. Naime, trener Podravke i bivši izbornik muške reprezentacije jasno kaže da će voditi samo ovu akciju. Unatoč tome, novih ideja ne manjka...

U prvoj izjavi za medije kao izbornik reprezentacije, Zovko je za portal HRS-a želio ponajviše naglasiti privilegiju mjesta na kojem se našao: "Za početak, moram istaknuti da mi je velika čast biti izbornikom hrvatske reprezentacije. Ovo ne govorim tek tako, nego zaista mogu biti ponosan što sam ja izabran prije dvije ključne utakmice, koje bi mogle odrediti budućnost hrvatskog ženskog reprezentativnog rukometa."

Odmah je i dodao kako će biti samo "izbornik na žeton". Dakle, na klupi reprezentacije sjedit će samo u dvjema kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo, protiv Crne Gore: "Ja ću tim utakmica dati sve od sebe. Sve što sam dosad naučio u karijeri uložit ću pokušaj plasmana na EP. No, moj će jedini posao ponovno biti onaj trenera u Podravci. U klubu imamo velike planove za sljedeću sezonu tako da ne mogu obnašati te dvije zahtjevne funkcije odjednom."

Crna Gora je sve samo ne dobar ždrijeb u kvalifikacijama. Selekcija koja, poput muških kolega, traži potvrdu na euro-sceni, baš u Hrvatskoj, ranjenoj u kvalifikacijama za Olimpijske igre, vidi idealnu priliku za nastup na velikom natjecanju: "Reprezentaciju većinom čine igračice podgoričke Budućnosti, koja već godinama igra Ligu prvaka, pojačane najboljom svjetskom igračicom Bojanom Popović. Pogotovo će nam teško biti na gostovanju gdje nas čeka paklena atmosfera. Naša mala prednost je, pak, uzvrat u Hrvatskoj."

Što se tiče hrvatskog igračkog kadra, novi izbornik nosi i nove ideje: "Razmišljam o nekim igračicama u Hrvatskoj koje nisu iz Podravke i Lokomotive te onim koje su prije bile djelom izabrane vrste, ali ne i u zadnje vrijeme, a mislim da zaslužuju reprezentativni dres. Najvažnije da se okupe sve najbolje jer ponavljam ovo je jedan od ključnih trenutaka ženskog rukometa te je najbitnije da svi damo najviše što možemo."

Bio je konkretan spominjući nova/stara imena: "Ideja je razgovarati s vratarkom Knezović koja brani u Dunaferru. Zatim, trebali bi kontaktirati Lulić koja je u Francuskoj te Šarić u Španjolskoj. Treba vidjeti što je i sa Janeš", na glas je razmišljao Zovko.

Zanimljivo je i njegovo stajalište o čovjeku koji bi trebao biti novi stalni izbornik: "Mislim da glavni čovjek reprezentacije ne bi trebao biti trener Lokomotive ili Podravke. Izbornik reprezentacije mora biti profesionalac jer je to ozbiljan posao koji se ne može obavljati s manje od sto posto pažnje. A trenirati jednu vrhunsku ekipu i uz to reprezentaciju mislim da nije moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!