Nogomet

CSKA prvak Bugarske

Maja Giljanović • četvrtak, 01.05.2008.

CSKA iz Sofije trijumfom je nad Botevim (inače rado viđenim gostom Hajduka zadnje dvije sezone u završnim danima priprema za nastavak proljetnog dijela sezone) tri kola prije kraja bugarskog prvenstva osigurao nedostižnih 13 bodova prednosti...

Rekordan 31. naslov prvaka od osnutka 1948. (5. svibnja upravo slave 60. rođendan kluba) je na stadion Bugarske armije stigao nakon gostujuće pobjede u Plovdivu (3:1), a potpisali su je Brazilac Claudinei dvaput i rumunjski reprezentativac Petre u 25., 44. i 85. minuti utakmice. Drugoplasirani, pak, Levski našeg Igora Tomašića je poražen u Černomorecu od Burgasa (2:1) i unatoč gostovanju s druge strane Sofije u predzadnjem kolu, oprostio se od lanjskog naslova.

Belasica Stjepana Deverića je 3:1 pobjedom nad Beroem s druge strane ostala u igri za goli život: trenutno 14. momčad kaska za Spartakom pet bodova, a slijede im Černo More (7.) i Botev (11.) kući odnosno Marek (15.) u gostima, dok 13. Spartaku u Varnu stiže Lokomotiva iz Plovdiva (9.) i Marek te idu u goste Černom Moru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!