Ostali sportovi

Kvalifikacije za Olimpijske igre sve bliže

Goran Markuš • četvrtak, 01.05.2008.

Za manje od mjesec dana, točnije 30. svibnja počinju prve trodnevne kvalifikacije za Olimpijske igre pod organizacijom Svjetske rukometne federacije gdje će Hrvatska u konkurenciji sa Rusijom, Japanom i Alžirom tražiti prvo ili drugo mjesto koje vodi u Peking…

Iako postoji i mogućnost održavanja turnira u Zagrebu, Zadar je vjerojatniji izbor za domaćina naše skupine. Sam turnir otvaraju Rusi i Alžirci 30. svibnja s početkom u 15.30 sati dok će naši momci prvi puta na teren izaći dva sata kasnije tražeći pobjedu već u prvom susretu protiv reprezentacije Japana.

U isto vrijeme održavaju se još dva kvalifikacijska turnira jedan u Francuskoj, a drugi u Poljskoj gdje će svoj plasman za Olimpijske igre tražiti još osam momčadi. Podsjetimo se kako dvije najbolje ekipe svake kvalifikacijske skupine odlaze u Peking gdje ih uz domaćine (Kina) očekuju i svjetski (Njemačka) te kontinentalni prvaci (Danska, Koreja, Egipat i Brazil).

Hrvatska će sva tri dana na teren izlaziti u kasnijem terminu (17.30 sati) redom protiv Japana, Rusije i Alžira. Naš cilj na ovim kvalifikacija zasigurno je svima jasan, a naši reprezentativci su i više nego spremni za ostvarenje još jednog velikog uspjeha hrvatske rukometne reprezentacije.

Turnir 1 (Poljska): Poljska, Švedska, Island, Argentina
Turnir 2 (Francuska): Francuska, Norveška, Španjolska, Tunis
Turnir 3 (Hrvatska): Hrvatska, Rusija, Japan, Alžir

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!