Rukomet

Nastavak u znaku domaćina

Maja Čeko • četvrtak, 01.05.2008.

Nakon 22 odigrana kola u Dukat 1. HRL za žene, 12 klubova podijeljeno je u tri lige i to one za prvaka, Europu i za ostanak. Prvo kolo u sve tri lige prošlo je bez iznenađenja. Sve pobjede ostvarene su na domaćim terenima, a jedinu šansu za gostujuću pobjedu propustile su igračice Zameta...

Liga za prvaka

Podravka se oprostila od Kupa kupova, ali ne i od prvenstva. U prvoj utakmici Lige za prvaka rukometašice Podravke našle su se s onima iz Trogira. Kao što smo već navikli gledati u prvenstvenim utakmicama, Podravka je od početka visoko podigla letvicu i već na poluvremenu je bježala Trogirankama 11 golova. Do kraja utakmice razlika je narasla na velikih +20. Najefikasnija bila je Kristina Franić iz Podravke sa sedam postignutih golova.

Drugi par Lige za prvaka, Lokomotiva i Trešnjevka, bio je najviše zanimljiv radi Nataše Kolege koja je upisala svoju drugu pobjedu na klupi Lokomotive. Na početku Lokosice nisu pokazale svoju pravu igru iako su na poluvrijeme otišle s dva gola prednosti. No, u drugom dijelu Lokomotiva pokazuje da nije slučajno druga momčad prvenstva. U potpunosti prelaze Trogiranke koje su na kraju mogle samo pokušati smanjiti razliku. Najefikasnija je bila Starček s devet golova.

Liga za Europu

Osijek je na domaćem terenu ugostio Zamet koji je odmah na početku iznenadio i poveo s četiri gola prednosti, a Osijek ne uspijeva smanjiti razliku pa Riječanke s istom razlikom odlaze na odmor u svlačionice. U drugom dijelu Osječanke iznenađuju gošće, izjednačuju rezultat i time do zadnjih minuta dovode utakmicu u neizvjesnost. U zadnjoj minuti bilo je 26:26, a junakinja Osječanki postaje Franić koja postiže pobjednički gol, ali i pribavlja sebi titulu najefikasnije na utakmici s osam pogodaka.

Arena je dobro otvorila utakmicu s Kutjevačkim podrumom, no početna prednost od tri gola brzo se rastopila i gledali smo utakmicu s dvije izjednačene ekipe koje su izjednačeno i završile poluvrijeme sa 10:10. Nakon odmora, Arena je ostvarila malu prednost pred gošćama koje se ipak nisu predavale te su tako držale utakmicu neizvjesnom do samog kraja. Eventualne nade za moguću pobjedu Požežanki uništila su dva promašena sedmerca koja su pak odvela Puljanke do pobjede s 25:21.

Liga za ostanak

Koka i Tvin Trgocentar dobili su epitet derbija začelja koji ipak nije ponudio veliku neizvjesnost tijekom utakmice. Koka je bila bolja momčad na terenu tijekom cijele utakmice, a na kraju je izgledalo da su se Virovitičanke u potpunosti predale jer su rukometašice Koke punile njihovu mrežu kao da su na treningu. Tvin ipak može biti zadovoljan zbog činjenice da još uvijek ima mogućnost da ostane u prvoligaškom društvu kroz dodatne kvalifikacije.

Dodatne kvalifikacije ipak neće trebati rukometašicama Splita koje su već duže vrijeme glavni favorit za ispadanje iz prvoligaškog društva. U Ligi za ostanak putovale su u goste Sesvetama koje su pak opravdale svoj status favorita u utakmici, ali si i osigurale koliko-toliko miran nastavak natjecanja.

Liga za prvaka, 1. kolo:
Podravka Vegeta – Trogir 37:17 (20:9)
Lokomotiva – Trešnjevka 34:21 (13:11)

Liga za Europu, 1. kolo:
Osijek CO – Zamet 27:26 (12:16)
Arena – Kutjevački podrum 25:21 (10:10)

Liga za ostanak, 1. kolo:
Sesvete Agroproteinka – Split 32:24
Koka – Tvin Trgocentar 35:23 (19:12)

Dukat 1. HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Lokomotiva34:21Trešnjevka
Podravka Vegeta37:17Trogir
1Podravka Vegeta 4155:83+728
2Lokomotiva 4127:113+146
3Trešnjevka 495:125-301
4Trogir 489:145-561

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!