Rukomet

Džomba: "Naslov će u Ciudad"

Zvonimir Šimunović • subota, 03.05.2008.

Kao najava velikog finala Lige prvaka između Ciudad Reala i Kiela, na službenoj stranici EHF-a napravljen je paralelni intervju s dvojicom bivših legendi ovih klubova. Tako je Zebre predstavljao proslavljeni švedski rukometaš Magnus Wislander, dok je boje španjolskog prvaka branio naš Mirza Džomba...

Za početak, kako ste obojica i čime se bavite ovih dana?

Wislander: Trener sam u Redberglidsu, švedskom prvoligašu u kojem sam započeo i završio svoju igračku karijeru. Veliko zadovoljstvo predstavlja mi rad s mladim i nadarenim igračima u mojoj zemlji. Nažalost, u prošlom prvenstvu nismo uspjeli proći dalje od četvrtfinala doigravanja, ali nadam se da će već sljedeće sezone biti puno bolje.

Džomba: Upravo sam završio oporavak od operacije koljena koja me neko vrijeme udaljila s terena. Međutim, sada sam spreman, prije svega za izazove koji me čekaju s hrvatskom reprezentacijom u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a nadam se onda i u Pekingu.

Pratite li nastupe svog bivšeg kluba?

Wislander: Da, gledam ih kada god stignem. Često i odem do Kiela pogledati utakmicu, a kada su na televiziji, i ja sam uz njih.

Džomba: Naravno. Ciudad će uvijek biti moj klub, a ostao sam u stalnom kontaktu s mnoštvom igrača, Metličićem, Rutenkom, Šterbikom, Hombradosom... Baš sam se čuo s nekima nakon što su osvojili španjolsko prvenstvo.

Hoćete li ići na koju finalnu utakmicu?

Wislander: Prvu utakmicu pratit ću iz naslonjača kod kuće, a drugoj ću prisustvovati uživo u Kielu.

Džomba: Dobio sam službeni Ciudadov poziv za prvu utakmicu, no kako sljedećeg tjedna imam utakmicu za Zagrebom CO, ovo i nije najbolji trenutak za putovanje. No, zato će moje srce i misli biti s njima.

I za kraj, što mislite o šansama "vaše" momčadi da postane prvakom Europe?

Wislander: U finalu se sastaju dvije zaista najbolje svjetske momčadi. Zbog toga mislim da je Kiel u maloj prednosti jer drugu utakmicu igra kod kuće. Ako ćemo govoriti o igračima, ključni bi mogli biti Karabatić (u ovom trenutku vjerojatno najbolji svjetski rukometaš), Omeyer i Kavtičnik.

Što se tiče prognoze, pretpostavljam da bi Ciudad mogao prvu utakmicu pobijediti s pet-šest golova razlike, što bi Kiel u uzvratu svojom poznatom efikasnom i brzom igrom mogao sustići.

Džomba: Po meni, Ciudad je bliže naslovu. Iako znam da je prednost igrati drugu utakmicu kod kuće, vjerujem da će moji bivši suigrači u prvoj stvoriti prednost od pet ili više golova, što bi im bilo dovoljno za uzvrat.

Najvažnije je s Kielom ne ući u trku po cijelom terenu jer oni tako melju protivnike i onda ih je teško zaustaviti.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!