Rukomet

Podravka 15. put najbolja

Maja Čeko • nedjelja, 04.05.2008.

Nakon odigranog prvog kola u sve tri lige u koje su podijeljeni ženski prvoligaški klubovi, nije bilo puno vremena za odmor. Podravka je u drugom kolu ugostila Lokomotivu i visokom pobjedom i matematički osigurala naslov prvakinja Hrvatske, a Split je porazom od Tvin Trgocentra i definitivno ispao iz prvoligaškog društva...

Liga za prvaka

Derbi Lige za prvaka igrao se između Podravke i Lokomotive u Koprivnici, a Lokosice su i ovog puta ostale bez rješenja za igru Koprivničanki. Podravka je iznimno motivirano ušla u utakmicu i punila mrežu gošći gol za golom, a posebno raspoložena je ponovno bila Kristina Franić, koja je i ovaj put postigla osam golova na utakmici.

Već na poluvremenu moglo se vidjeti da Lokomotiva više nema što tražiti na utakmici budući da je prednost domaćina bila 12 golova. Nakon povratka s odmora Podravka nastavlja sa svojom atraktivnom igrom i povećava svoju prednost na konačnih +18 i tako si osigurava još jedan naslov prvakinja Hrvatske.

Trešnjevka je došla u goste Trogiru i odmah na početku stigla do prednosti od tri gola koju ubrzo dostižu domaće rukometašice, ali i okreću rezultat u svoju korist te završavaju poluvrijeme sa 16:12. Iako i u nastavku Trogir održava svoju prednost, gledamo nešto ravnopravniju utakmicu o čemu svjedoči i rezultat 20:20 uoči same završnice utakmice. Dalje niti jedna ekipa nije uspjela ostvariti prednost pa utakmica završava s 28:28.

Liga za Europu

Osijek je u prvom kolu imao težak posao protiv Zameta, ali je ipak u zadnjim minutama upisao pobjedu. Na domaćem terenu u drugom kolu Osječanke su dočekale rukometašice pulske Arene. Početnu prednost gostujućih rukometašica ugrozila je iznimno raspoložena vratarica Osijeka Maja Bandalo, koja svojim obranama pomaže svojim suigračicama da ostvare prednost pred gošćama.

Sve do same završnice utakmice Osječanke su imale prednost, ali im se Puljanke tada približavaju na 20:18. Zahvaljujući Franić Osijek ipak bježi Areni i ostvaruje svoju drugu pobjedu i približava se igranju u Europi.

Ekipa Zameta odigrala je izvrsnu utakmicu na domaćem terenu. Kutjevački podrum jednostavno nije nalazio način za približiti se Riječankama. Razlika koju su Riječanke stvarale samo se povećavala, a na kraju i održavala do kraja utakmice. Najefikasnije su bile Fabijanić (Zamet) i Raguž (Kutjevački podrum) s po deset postignutih golova, a među strijelce se upisala i golmanica Piršl (Zamet).

Liga za ostanak

Tvin Trgocentar i Split uvjerljivo drže začelje tablice kroz većinu prvenstva, a u Splitu su te dvije ekipe imale priliku još jednom odmjeriti snage. Splićanke su se dobro držale tijekom utakmice i pred kraj prvog poluvremena imale prednost od dva gola koju ipak ne uspijevaju zadržati i odlaze na odmor s minimalnim zaostatkom. U nastavku se igralo gol za gol, a pri rezultatu 28:28 Maja Begović pogađa sedmerac za pobjedu Tvina.

Liga za prvaka, 2. kolo:

Podravka Vegeta – Lokomotiva 43:25 (22:10)

Trogir – Trešnjevka 28:28 (16:12)

Liga za Europu, 2. kolo:

Osijek CO – Arena 24:22 (11:9)

Zamet – Kutjevački podrum 41:29 (24:13)

Liga za ostanak, 2. kolo:

Split – Tvin Trgocentar 28:29 (15:16)

Dukat 1. HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Podravka Vegeta43:25Lokomotiva
Trogir28:28Trešnjevka
1Podravka Vegeta 4155:83+728
2Lokomotiva 4127:113+146
3Trešnjevka 495:125-301
4Trogir 489:145-561

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!