Nogomet

Celtic na +7

Duje Mogić • nedjelja, 04.05.2008.

Celtic nastavlja odrađivati svoj posao u škotskoj ligi i niže pobjedu za pobjedom, dok su Rangersi tri dana nakon izborenog finala kupa Uefe ponovno propustili pobijediti u domaćoj ligi. Remi Rangersa i pobjeda Celtica povećali su razliku među njima na sedam bodova...

Momčad Gordona Strachana uhvatila je dobru formu i čini sve što je potrebno da zaustavi Rangerse u njihovom pohodu na četiri ovogodišnje titule. U ovom kolu Celtic je pobijedio trećeplasirani Motherwell u gostima i kući odnio tri teško izborena boda.

Domaćini su bili ti koji su dominirali utakmicom na Fir Parku i u vodstvo su došli nakon sat vremena igre pogotkom Chrisa Portera. Ipak, Celtic se otrijeznio primljenim pogotkom i izjednačio nakon dvije minute preko najboljeg strijelca lige, McDonalda. Pobjednički gol dolazi u 79. minuti kada Grk Samaras pogađa glavom nakon ubačaja iz kornera.

Rangersi su tri dana nakon iscrpljujuće 120-minutne utakmice u Firenci u gostima kod Hiberniana odigrali mršavih 0:0. Protestanti su stvorili jako malo prilika i uputili samo dva udarca u okvir, koja je sjajno obranio domaći vratar McNeil. Iako imaju tri utakmice manje od Celtica i sami odlučuju o svojoj sudbini, Rangerse treba brinuti činjenica da nisu pobijedili u zadnja četiri prvenstvena ogleda.

Osim bitke za prvo mjesto, traje velika borba za treću poziciju. Tri momčadi nalaze se na bod razmaka. Jedna od njih, Dundee United, propustila je priliku zauzeti treće mjesto porazom od Aberdeena. Domaćini su pobijedili s 2:1 pogocima Fostera i Touzanija. Počasni gol za Dundee Utd postigao je Swanson.

Derbi začelja između St Mirrena i Kilmarnocka otišao je na stranu domaćina, dok je Inverness CT sa 6:1 razbio već prežaljenu Gretnu.

Škotski Premiership, rezultati:Motherwell - Celtic 1:2, Aberdeen - Dundee Utd 2:1, St Mirren - Kilmarnock 1:0, Inverness CT - Gretna 6:1, Hibernian - Rangers 0:0.

Škotski Premiership, tablica:
1. Celtic - 36 uta. - 83 bod.
2. Rangers -33 uta. - 76 bod.
3. Motherwell - 34 uta. - 53 bod.
4. Dundee United - 36 uta. - 52 bod.
5. Hibernian - 36 uta. - 52 bod.
6. Aberdeen - 36 uta. - 50 bod.
7. Hearts - 35 uta. - 48 bod.
8. Falkirk - 35 uta. - 43 bod.
9. Inverness CT - 36 uta. - 42 bod.
10. St Mirren - 35 uta. - 39 bod.
11. Kilmarnock - 36 uta. - 34 bod.
12. Gretna - 36 uta. - 9 bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!