Rukomet

Neizvjesno u uzvratima

Petar Plevnik • ponedjeljak, 05.05.2008.

U sjeni finalnog susreta Lige prvaka, odigrani su prvi susreti finala Kupa EHF-a, Kupa pobjednika kupova te Challenge kupa. Rezultati nakon prvih utakmica sugeriraju neizvjesnost u uzvratima...

Iako su uoči susreta s Kopenhagenom slovili kao izraziti favoriti, rukometaši Nordhorna neće putovati na izlet u Dansku. Već je prvih pola sata (15:15) pokazalo kako Danci neće biti lak zalogaj, da bi u Nijemci u nastavku susreta zaigrali bolje te su tri minute prije kraja imali i šest pogodaka razlike, no Danci uspijevaju stići do podnošljivih 31:27, koji im ostavljaju nadu pred uzvrat za tjedan dana u Kopenhagenu. U redovima Nordhorna najbolji Glandorf s osam pogodaka, dok se Goran Šprem dva puta upisao u strijelce. Kod Danaca 17 obrana Egea i pet pogodaka Christensena.

Dobru situaciju pred uzvrat u Njemačkoj osigurao si je mađarski Vezsprem, koji je u prvom finalnom susretu Kupa pobjednika kupova s 37:32 bio bolji od Rhein-Neckar Löwena. Iako su Nijemci na odmoru imali 20:20, u nastavku susreta Mađari predvođeni Perezom s osam pogodaka odlaze do konačnih 37:32. U redovima gostiju po šest pogodaka Gensheimera i Jurasika.

Domaćini su pobjedu upisali i u finalu Challenge kupa, no puno zadovoljniji nakon prvog susreta mogu biti Rumunji, koji su se iz Linza vratili sa zaostatkom od samo jednog pogotka. U susretu u kojem je pravdu dijelio hrvatski sudački par Sokol - Posavec, Alpla je slavila s 29:28. Najbolji u redovima Austrijanaca Moszczynski i Weber sa sedam pogodaka, dok kod Resite osam pogodaka Pašića i Vaidasigana.

Kup EHF-a, finale, prvi susret:
HSG Nordhorn - FC Kopenhagen 31:27 (15:15).

Kup pobjednika kupova, finale, prvi susret:
MKB Vezsprem - Rhein-Neckar Löwen 37:32 (20:20).

Challenge cup, finale, prvi susret:
Alpla HC Hard - UCM Sport Resita 29:28 (14:14).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!