Nogomet

Soldo konačno zadovoljan, Jarni frustriran

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 07.05.2008.

Vjerovali ili ne - trener Dinama zadovoljan je igrom svoje momčadi. Prvi puta otkako je sjeo na klupu njegova je momčad, po Soldinim mjerilima, odigrala odličnu utakmicu, a, s druge strane, trener Jarni bio je zaista razočaran...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Na konferenciji za novinare prvi je riječ dobio gostujući trener: "Nemam što reći! Razočaran sam totalno igrom svoje momčadi. Ne znam uopće gdje bih počeo - prva dva gola su naše velike greške, pristup mojih igrača u prvih 45 minuta bio je potpuno nezadovoljavajući i tako se ne može parirati Dinamu."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

S druge strane, trener Dinama vrlo je zadovoljan igrom svoje momčadi: "Ja sam zadovoljan - diktirali smo tempo i igru te je šteta što nismo zabili još koji gol jer smo zaista imali puno prilika." Trener Modrih, kao pravi sportaš, smatra kako još nije sve riješeno: "Ima još 90 minuta u Splitu koje moramo odraditi. Nikada nije gotovo i mi respektiramo Hajduk te ćemo se tako i postaviti." Kako će se to Dinamo "postaviti" u Splitu, odnosno hoće li ići na pobjedu ili čuvanje rezultata, Soldo je jasno rekao: "Mi želimo osvojiti Kup."

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Trener Hajduka nije znao objasniti zašto su njegovi igrači tako mlako ušli u susret: "Nemam što objasniti - toliko su željeli ovu utakmicu, ja ne znam koliko će ovi igrači igrati finala u karijeri, no finale Kupa ne igra se svaki dan, a moji su igrači potpuno podbacili."

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

Jarni je dio razloga za slabu predstavu svoje momčadi našao u ozljedama nekih bitnih igrača: "Nisam mogao poduzeti ništa jer imam pet - šest standardnih igrača van stroja. Tražio sam agresivnost od svojih igrača kako bi nadomjestili izostanke, no nama kada nedostaju dva - tri igrača iz prve momčadi mi ne možemo igrati."

Slika 5 od 6.
Foto: Davor Sajko

Novinari su na nekoliko načina iz Solde pokušali izvući odgovor na pitanje: bi li, kao izbornik Hrvatske reprezentacije, na Europsko prvenstvo zvao Mandžukića ili Kalinića, no, uvijek diplomatični trener Dinama, svaki se puta izvukao s: "To nije pitanje za mene jer to nije moj posao. Ako jednom budem izbornik - onda ću vam odgovoriti na to pitanje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!