Nogomet

Cluju naslov u Rumunjskoj

Maja Giljanović • četvrtak, 08.05.2008.

Klub osnovan 1907. - CFR iz Cluja okrunio se naslovom prvaka Rumunjske i po prvi put u 17 godina titulu odnio iz Bukurešta...

Steaua je, naime, u zadnje kolo ušla s bodom zaostatka i trebala je posrtaj Cluja koji je u gradskom derbiju igrao na strani kod Universitatee - susret je, međutim, riješen jedanaestercem kapetana momčadi Manuela Riccarda nakon faula Correie nad Ruizom petnaestak minuta prije kraja. 76 bodova dostajalo je Cluju da se po prvi put u povijesti okiti naslovom prvaka, dok je rekorder (23) i nekadašnji (1986.) europski prvak protiv Barcelone, Steaua unatoč petardi protiv Glorije ostala kratka.

Policija je po okončanju utakmice suzavcem smirivala strasti jer navijačima novog prvaka proslavu titule je poželjela pomutiti ratoborna skupina pijanih Universitateinih odavno inače pomirenih s padom u drugu ligu. Prvoligaši od sljedeće sezone nisu više ni UTA, Dacia Mioveni odnosno Ceahlaul.

Cluj će s druge strane u Ligu prvaka, Steaua u kvalifikacije, a bodovno poravnati (61) redom Rapid, Dinamo i Unirea će svi u Kup UEFA - petoplasirana Unirea zahvaljujući plasmanu u finale Kupa upravo protiv Cluja (ove subote).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!