Nogomet

Hattrickom Diarre do 10. Kupa

Maja Giljanović • četvrtak, 08.05.2008.

Igrači trenera Slaviše Jokanovića s lakoćom su se na Stadionu Partizana pogocima Lamine Diarre razračunali s iznenađenjem Kupa - drugoligašem iz Zemuna...

Crno-bele je na rutu osvajanja dvostruke krune, jer četiri kola prije kraja Zvezdi bježe tri boda, Senegalac usmjerio svladavši vratara Jovšića odmah iz prve suvislije akcije u 12. minuti. Podebljanje vodstva je, pak, uslijedilo u 42., a šlag na tortu izvrsne partije 24-godišnjak je postavio u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Jovšić je svoju momčad spasio blamaže: zaustavljao je stopostotne prigode redom Diarri u 25., Stevanu Jovetiću u 40. odbivši loptu od prečke u korner te u 66. i 67. čak triput skinuvši udarce Diarri odnosno crnogorskom reprezentativcu, kapetanu (unatoč njegovih samo 19 godina) i od sljedeće sezone igraču Fiorentine.

Zemun će do konca sezone, a Partizan igra protiv Banata (11.), OFK-a (8.), Hajduka iz Kule (10.) i (5.) Napretka (Zvezda s druge strane dočekuje Smederevo, gostuje kod Banata, stiže joj OFK i 25. odlazi u Kulu) svim silama navijati za trenutačnog lidera jer u slučaju da Partizan zadrži prednost i osvoji jubilarni 20. naslov prvaka (9. od raspada Jugoslavije) Zemunci će (usprkos realnim izgledima da dogodine izlete u treću ligu) u Kupa UEFA.

Nekadašnjem (1966. protiv Reala) finalisti Kupa prvaka, pak, Kup je inače okruglo 10. u povijesti, a prvi još od 2001. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!