Nogomet

Ferguson spasio Rangerse

Duje Mogić • četvrtak, 08.05.2008.

Sedam dana prije finala kupa Uefa Rangersi su odigrali zaostalu utakmicu škotskog prvenstva. Zaostajući sedam bodova iza vodećeg Celtica, Rangersi su morali pobijediti da bi ostali u utrci za naslovom prvaka...

Pred svojim navijačima i budnim okom Dicka Advocaata, trenera Zenita iz Petersburga, Rangersi su dočekali trećeplasirani Motherwell. Nakon četiri ligaška susreta bez pobjede, Rangersi su teškom mukom uspjeli slomiti žilavi otpor gostiju. U 74. minuti kapetan Barry Ferguson zakucao je loptu u mrežu nakon ubačaja iz kornera Davisa.

Rangersi su dominirali utakmicom, ali nisu stvorili previše šansi protiv gostiju koji se nadaju plasmanu u kup Uefa sljedeće sezone. Najbolju priliku imali su u prvom dijelu kada je Weir udarcem glavom nakon kornera pogodio vratnicu. Već pomalo nervozni navijači ipak su dočekali svoje zadovoljstvo 16 minuta prije kraja kada ih je spasio kapetan.

Dok se Zenit već počeo pripremati za okršaj u srijedu, u Manchesteru, dotle Škoti još moraju odraditi subotnju ligašku utakmicu protiv Dundee Uniteda. Unatoč molbi uprave Rangersa za odgađanjem tog susreta kako bi se što bolje pripremili za finale kupa Uefa, škotski savez je to odbio pa će protestanti morati nastaviti igrati teške utakmice u napornom ritmu srijeda - subota.

U susretu škotskog prvenstva odigranom u ponedjeljak, Falkirk je svladao Hearts pogocima Scobbieja i Finnigana. Za konačnih 2:1 smanjio je Cesnauskis.

Škotski Premiership, rezultati: Rangers - Motherwell 1:0, Falkirk - Hearts 2:1.

Škotski Premiership, tablica:
1. Celtic - 36 uta. - 83 bod.
2. Rangers -34 uta. - 79 bod.
3. Motherwell - 35 uta. - 53 bod.
4. Dundee United - 36 uta. - 52 bod.
5. Hibernian - 36 uta. - 52 bod.
6. Aberdeen - 36 uta. - 50 bod.
7. Hearts - 36 uta. - 48 bod.
8. Falkirk - 36 uta. - 46 bod.
9. Inverness CT - 36 uta. - 42 bod.
10. St Mirren - 35 uta. - 39 bod.
11. Kilmarnock - 36 uta. - 34 bod.
12. Gretna - 36 uta. - 9 bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!