Košarka

Aco: "Sreća je odlučila"

Sanja Čalić • nedjelja, 11.05.2008.

Nakon dramatične utakmice u kojoj je Zadar u posljednjoj sekundi uspio ostvariti pobjedu nad Splitom, trener gostujuće momčadi Slobodan Subotić naglasio je koliko se ponosi svojim igračima, dok je Aco Petrović istaknuo da njegova momčad nije bila u utakmici te da je na kraju pobjednika odlučio faktor sreće…

Osvrnuvši se na repove koji su se povlačili nakon poraza splitske momčadi od Zagreba, trener Splita Slobodan Subotić čestitao je Zadru na pobjedi, a potom istaknuo koliko se ponosi svojim igračima: "Čestitao bih Zadru, ali i svojim momcima, ponosim se njima. Sramotno je i ponižavajuće za jednu momčad kao što je Split kakve su optužbe padale posljednja dva dana i to je bilo teško izdržati. Ova njihova predstava večeras, da se nisu predali kad je Zadar otišao na plus 12 dovoljno govori o karakteru ove momčadi i ja sam ponosan što sam njihov trener."

Unatoč pobjedi, nezadovoljan igrom svoje momčadi bio je strateg Zadra koji je ključni trenutak utakmice našao u trećoj četvrtini: "Sreća je na kraju odlučila pobjednika, mada moram priznati da je nedolazak Garnetta očito opustio moje igrače tako da nismo dobro odigrali na defanzivnom nivou. Ključni problem utakmice dogodio se na 13 razlike kad umjesto da prelomimo utakmicu i odemo na plus 20, organiziramo četiri – pet katastrofalnih napada i poklonimo ono što je neuobičajeno za ovu momčad," zaključio je Aco nadodavši da opravdanja za lošiju igru ima tek Brewer kojem je jedan član obitelji na samrti.

Jedan od Žutih koji je Zadru stvarao podosta problema bio je i Andrija Stipanović: "Izgubili smo nesretno, došli smo bez najboljeg strijelca i nismo mislili da će na kraju biti ovakav rezultat. Trudili smo se cijelu utakmicu, dali smo sve od sebe, možda smo i zaslužili pobjedu, ali idemo dalje i borimo se za drugo mjesto."

Svoj komentar susreta dao je i Rok Stipčević koji smatra kako Zadar mora poboljšati svoju igru ukoliko želi naslov prvaka države: "Split je došao rasterećeno bez Garnetta, i ako izgube i ako pobijede imaju isto mjesto, a u takvim situacijama momčadi daju svoje najbolje partije, međutim ne želim pravdati nas. Mi smo odigrali slabo i moramo se trgnuti jer budemo li ovako igrali u završnici prvenstva, mislim da ćeo teško do titule."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!