Ostali sportovi

Riccu etapa, Pellizotti u ružičastom

Maja Giljanović • nedjelja, 11.05.2008.

Riccardo Ricco pobjednik je druge etape Gira - 207 kilometara duge dionice od Cefalua do Agrigenta - obilježene teškim padom Slipstreamovog Davida Zabriskieja, dok je vodstvo u ukupnom poretku preuzeo momčadski kolega našeg Vladimira Miholjevića, Franco Pellizotti...

25-godišnjak je neočekivano u sprinterskom finišu nadmašio do zadnjeg kilometra činilo se sigurnog pobjednika, Caisse d'Epargneovog Joaquima Rodrigueza, a još je veće iznenađenje preticanje branitelja lanjskog naslova Danila di Luce koji je također u vremenu pobjednika osvojio drugo mjesto, dok je treći stigao Davide Rebellin. Miholjević je stigao 46. s 34 sekunde zaostatka.

Saunier Duvalovom Riccu Agrigento je druga etapa na Giru u karijeri: lani je, naime, na putu k na koncu šestom mjestu osvojio Trois Cimes de Lavaredo, a ovom je potvrdio ambicije o osvajanju 91. izdanja Gira.

U bolnici je, pak, završio 29-godišnji Amerikanac Zabriskie koji se 52 kilometara prije cilja nakon dodira kotačima s među ostalima i pobjednikom Toura, Albertom Contadorom stropoštao i svom snagom pao na rame te je zadržan na pretragama.

U ukupnom je poretku Liquigasov Pellizotti bonusom za četvrto mjesto za majušnu sekundu preuzeo Vandeveldeovu maglia rosu, na treće se mjesto probio CSC-ov Chris Sörensen, a Miholjević je 21. i zaostaje 36 sekundi.

Sutra se vozi 221 kilometar od Catanije do Milazza.

Giro, druga etapa:
1. Ricco (Italija, Saunier Duval) 5:48.35
2. Di Luca (Italija, LPR Brakes) 0
3. Rebellin (Italija, Gerolsteiner) 0
...
46. MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) +34

Ukupni poredak:
1. Pellizotti (Italija, Liquigas) 6:15.16
2. Vandevelde (SAD, Slipstream) +1
3. Sörensen (Danska, CSC) +7
...
21. MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) +36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!