Nogomet

Zahora među najboljima

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 12.05.2008.

Bivši Dinamov nogometaš, Dario Zahora, igra ove sezone vrlo dobro u Sloveniji, a kao nagrada na kraju sezone stigla mu je nominacija za najboljeg napadača Prve slovenske nogometne lige...

Do kraja nogometnog prvenstva u Sloveniji ostalo je još tjedan dana. Ovog vikenda igra se posljednje kolo, a Domžale su već osigurale osvajanje naslova prvaka s obzirom na prednost od šest bodova pred prvim pratiteljem, Koperom.

No, iako sezona još uvijek traje, Slovenski sindikat nogometaša (SPINS) je objavio listu igrača koji će konkurirati za tamošnji nogometni Oscar. Na popisu se našao i jedan hrvatski nogometaš. Bivši Dinamov napadač, Dario Zahora, osvojio je titulu prvaka s Domžalama, a mogao bi osvojiti i titulu najboljeg napadača po izboru Sindikata.

Zahorin klub dao je ujedno i najviše igrača koji će konkurirati za najbolje, njih čak osam. Igrači koji se mogu nadati nagradi za najboljeg napadača, osim Zahore, su David Bunderla (Primorje), Darko Djukić (Koper), Abdulrazak Ekpoki (Gorica), Milan Osterc (Gorica) i Ermin Rakovič (Interblock).

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se idućeg četvrtka, 22. svibnja. Zahora je mjesto među najboljim napadačima lige zaslužio zahvaljujući svojih (zasad) 14 prvenstvenih golova. Tim učinkom izjednačen je na drugom mjestu ljestvice strijelaca s Nejcom Pečnikom, dok je na vrhu David Bunderla sa 17 postignutih golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!