Nogomet

Grant ipak nije Mourinho

Marin Vuković • srijeda, 14.05.2008.

Menadžer Chelseaja Avram Grant nije se htio upustiti u verbalno nadmetanje s Alexom Fergusonom, odbacivši tvrdnju menadžera Manchester Uniteda kako upravo engleski prvak ima prednost u moskovskom finalu.

Ako je u više od 21 godine na klupi Manchester Uniteda Alex Ferguson naučio jednu stvar, onda je to umjetnost verbalnog nadmetanja sa svojim protivnicima. I dok je Sir Alex proteklih sezona u Joseu Mourinhu imao posve ravnopravnog, a ponekad čak i jačeg suparnika, novi menadžer Chelseaja Avram Grant dosad je uspješno odbijao upustiti se u bilo kakve verbalne igrice s iskusnim liscem Premiershipa.

Dok je Ferguson uoči posljednjeg kola Premiershipa ispaljivao otrovne strelice prema igračima Boltona, optužujući ih da zbog cjelotjednog slavlja neće pružiti dostojan otpor Chelseaju, Grant je u svojim izjavama bio daleko umjereniji. Sada, kada dvije momčadi čeka međusoban susret koji će odlučiti novog europskog prvaka Ferguson je ponovno izazvao svog suparnika izjavivši kako će United u finale ući bolje pripremljen nego nogometaši Chelseaja te kako će netom obranjen naslov prvaka Engleske iznimno pozitivno djelovati na njihov moral.

Međutim, Grant je ponovno pokazao da ne namjerava biti nimalo nalik svom kontroverznom portugalskom prethodniku na klupi Chelseaja, ne dopustivši uvlačenje u prepirku po medijima. Niti jedna momčad nema prednost u finalu, što god rekao Sir Alex. Oni žele osvojiti naslov prvaka, mi želimo osvojiti naslov prvaka, ali nijedna momčad nema prednost prije utakmnice", mirno je uzvratio Grant.

"Uvjeren sam da možemo svladati United, pobijedili smo ih i prije dva tjedna na Stamford Bridgeu", dodao je, prisjećajući se dvoboja kojeg je Chelsea dobio pogocima Michaela Ballacka i zahvaljujući jedanaestercu dosuđenom pet minuta prije kraja utakmice. "Ne mislim da su bolji od nas, u ovakvim utakmicama odlučuju male razlike. Vrlo sam uzbuđen jer je ovo prvi put da se moj klub nalazi u finalu Lige prvaka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!