Ostali sportovi

Borilački spektakl "Trg u plamenu" na Jelačićevom trgu

Igor Jurišić • srijeda, 14.05.2008.

U Zagrebu će se 20. svibnja s početkom u 20 sati održati borilački spektakl "Trg u plamenu", na kojem će titulu prvaka zemalja izvan EU braniti naš poznati boksački profesionalac Vedran Akrap...

Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da je ovo prvi veliki borilački spektakl koji se održava na trgu nekog glavnog grada. Vedran će svoj naslov braniti protiv Rusa Alexeja Chirkova, a pored njegovog meča publika će moći uživati i u dva meča po pravilima slobodne borbe (kod nas popularno zvane ultimate fight) te nekolicini borbi po pravilima tajlandskog boksa.

Tjedan dana prije samog turnira održana je i press konferencija sa koje vam najzanimljivije detalje prenosimo sa borilačkog portala Profightstore. Presicu je otvorio Jean Marcel Nartz, svjetski priznati matchmaker i službeni matchmaker Akrap Team Promotions, te matchmaker Univerzum Box-Promotiona: "Lijepo je ponovo biti u Zagrebu, prekrasnom gradu u koji sam prije dolazio zbog Željka, a sad evo s Vedranom ćemo imati ovaj poseban show. To će biti po prvi puta da se boksa na glavnom trgu u glavnom gradu neke zemlje. Vedran se u ovom meču ne bori samo zbog novaca, nego i zbog izazova. Ako pobijedi on neće biti samo prvak zemalja izvan EU, već i najviše rangiranih hrvatski boksač na EBU listama i samim time otvara se i potencijalna mogućnost napada na EBU pojas u srednjoj kategoriji."

Potom je riječ preuzeo i glavni protagonist zagrebačkog spektakla i sudionik glavne borbe večeri, Vedran Akrap: "Prije svega, želio bih zahvaliti gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću na podršci. U karijeri sam doživio mnoga tapšanja po ramenu, no Milan Bandić je čovjek koji je znao reagirati na pravi način i prepoznati potencijal ove priredbe i zato mu hvala. Također još jednom bih zahvalio BDB-u, koji je Akrap Team Promotions priznao kao jedinog ne-njemačkog člana."

Nakon uvodne riječi Vedran se osvrnuo i na sam meč. U njegovim riječima nije manjkalo samopouzdanja i vjere u uspjeh: "Svaki atom u mojem tijelu vjeruje da ću pobijediti i da ću se u svom gradu pokazati u najboljem svjetlu. S desne strane od mene stajat će Katedrala, odozgo Božja Milost, a na meni je da svoje dam u ringu". Za kraj je dao mišljenje o svom protivniku, neugodnom ruskom borcu s impozantnim skorom od 18 pobjeda i samo tri poraza: "Protivnik je dobar, iskusan borac s reputacijom nokautera. Očekujem otvorenu i iznimno kvalitetnu borbu"

Na kraju još samo recimo da za ovaj spektakl neće biti prodavane karte osim 400 VIP mjesta, već će gledatelji besplatno moći priusustvovati ovom zanimljivom događaju, a u praćenju borbi pomoći će im i nezaobilazni video zidovi.

TRG U PLAMENU
20. svibanj, 2008
Trg Bana Jelačića, Zagreb, Hrvatska

Glavna borba večeri:
boks 12 rundi - 72,5 kg.

Obrana EBU titule Prvaka zemalja izvan EU u srednjoj kategoriji
VEDRAN AKRAP vs. ALEXEY CHIRKOV

2 uvodne borbe u slobodnoj borbi po PRIDE pravilima:
NIKICA GULIN vs. MATIAS BARIĆ
MARKO IGRC vs. MARO PERAK

3 uvodne borbe u tajlandskom boksu:
FRANE RADNIĆ vs. ANIS KAABOURI
EMIL ZORAJ vs. AYDIN TUNCAY
DAMIR TOVAROVIĆ vs. DANIEL MARHOLD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!