Nogomet

Advocaat se boji rasprodaje momčadi

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 15.05.2008.

Samo jednu noć trajalo je slavlje trenera Zenita Dicka Advocaata nakon osvajanja Kupa Uefa. Nizozemski stručnjak već je počeo razmišljati o sljedećoj sezoni u kojoj će njegov klub kao aktualni ruski prvak igrati u Ligi prvaka. No, da bi i u najjačem europskom klupskom natjecanju Zenit bio konkurentan važno je zadržati sve najbolje igrače za koje, nakon velikog trijumfa, vlada pojačano zanimanje...

Kao što se moglo i očekivati, poslije sjajne sezone u Kupu Uefa, koja je okrunjena pobjedom u finalu, najbolji igrači Zenita našli su se pod povećalom najvećih europskih klubova. Vidjevši da će se morati dobro potruditi ne bi li i sljedeće sezone imao momčad na okupu, Advocaat je već danas poslao jasnu poruku čelnicima kluba:

"Znam da će sada biti problem obraniti se od svih ponuda koje će dolaziti za naše igrače te se bojim da će neki i otići. Međutim, u klubu ne smijemo dozvoliti egzodus igrača, koji bi nas prisilio da ponovno sve radimo iz početka."

Kada je riječ o odlascima, najviše se spominje 27-godišnji veznjak Andrei Aršavin, najveća zvijezda Zenita, koji je u finalu oduševio nogometnu Europu, a Rusi vjeruju da će biti i jedan od najboljih igrača na Euru. No, Advocaat je opet jasan: "Moramo zadržati i Aršavina i ostale važne igrače."

Advocaat smatra da je velika pogreška već bila prodaja Martina Škrtela Liverpoolu za vrijeme zimske stanke. Zatim, Nizozemac želi s ovom momčadi traga ostaviti i u Ligi prvaka sljedeće sezone. "Sada imamo 13-14 jako dobrih igrača koji su iznijeli najveći teret u zadnjih godinu dana. Njima trebamo priključiti još trojicu, četvoricu kvalitetnih pojačanja za ravnopravnu borbu s najjačima."

Veliku ulogu u ovoj bi priči mogao imati i glavni sponzor kluba Gazprom kojem ne bi trebao biti problem podebljati igračima ugovore. Ali, kada je riječ o transferima u vodeće klubove zapadne Europe ponekad se i ne radi samo o financijskoj strani. Ironično, tako bi Zenit mogao postati žrtva vlastitog uspjeha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!