Nogomet

Panadić preuzeo LASK, Wolfsburg želi Tomića

Bernard Jurišić • petak, 16.05.2008.

Jedan od rijetkih bundesligaških klubova koji u prošloj sezoni nije imao ni jednog hrvatskog nogometaša, mogao bi ga imati dogodine...

Bundesligaš Wolfsburg zainteresiran je za bivšeg hrvatskog U-21 reprezentativca Antu Tomića. Nekadašnja velika nada Dinama i hrvatskog nogometa, prošlu je sezonu proveo u grčkoj, na posudbi u Xanthiju. Nijemci navode da je njegova otkupna cijena 2 milijuna eura, no moguće je bi ga Dinamo pustio i za manje novce.

Novi inozemni angažman pronašao je i jedan hrvatski trener. Andrej Panadić preuzeo je momčad austrijskog prvoligaša LASK-a iz Linza. 39-godišnji Panadić je bivši igrač Dinama, a s reprezentacijom SFRJ nastupio je na SP 1990. u Italiji.

Nakon Dinama imao je uspješnu karijeru u Njemačkoj igrajući za Uerdingen i HSV, potom za austrijski Sturm iz Graza. Karijeru je završio u japanskoj Nagoyi Grampus Eight, gdje je igrao zajedno sa sadašnjim najboljim igračem LASK-a Kaštelaninom Ivicom Vastićem.

Osim Vastića, u LASK-u će Panadića dočekati još tri hrvatska nogometaša, vratar Silvije Čavlina stoper Davorin Kablar i napadač Mario Mijatović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!