Košarka

Albi i Ewe Basketsima vodstvo

Sanja Čalić • ponedjeljak, 19.05.2008.

U uzvratnim dvobojima četvrtfinala doigravanja njemačke lige do vodstva od 2:0 uspjele su doći dvije momčadi – EWE Baskets i berlinska Alba, dok su Telekom Basketsi i Dt. Bank Skylinersi izjednačili rezultat i te osigurali odigravanje još najmanje dvije četvrtfinalne utakmice…

Drama iz prvog četvrtfinalnog sraza EWE Basketsa i Brose Basketsa svoj je epilog dobila i u Oldenburgu gdje je momčad Branimira Longina ostvarila novu pobjedu s minimalnom razliko (64:63). Iako su EWE Basketsi, u čijim redovima zbog ozljede nije nastupio Jasmin Perković, do poluvremena imali i 14 poena prednosti, vrlo loša treća dionica u kojoj su postigli svega šest poena omogućila je gostima potpuni povratak u igru i donijela neizvjesnu završnicu.

Ipak, domaći su, predvođeni Gardnerom (18 poena, pet skokova, šest asistencija), uspjeli u posljednjim trenucima iščupati pobjedu te s vodstvom od 2:0 putuju u Bamberg. Branimir Longin pobjedi svoje momčadi pridonio je s četiri poena tri skoka u 16 minuta provedenih na parketu.

Osim Oldenburga, prednost je u dvije odigrane utakmice ostvarila i berlinska Alba kojoj je Bremerhaven, za razliku od prvog susreta, pružio mnogo bolji otpor (73:83), što ih je na poluvremenu dovelo i u vodstvo. No Alba, koju su predvodili Jenkins (28 poena, četiri skoka) i Nadjfeji (25 poena, devet skokova), u završnici je preuzela konce u svoje ruke i razriješila susret u svoju korist.

Domaći teren za anuliranje vodstva svojih protivnika iskoristili su Dt. Bank Skylinersi i Telekom Basketsi koji su bili uspješniji od Giantsa iz Leverkusena, odnosno Artland Dragonsa. Skylinersi su do pobjede nad Giantsima (74:66) došli nakon ostvarene prednosti u trećoj četvrtini kad su limitirali svoje protivnike na deset postignutih poena, dok Giantsima nije pomogla ni sjajna rola Baileya (27 poena, sedam skokova).

Opasno su pak Artland Dragonsi zaprijetili u posljednjoj četvrtini Telekom Basketsima koji su dotad izgradili prednost od 13 poena, no vodstvo koje je domaća momčad stvorila bolje odigranim drugom i trećom dionicom Dragonsi ipak nisu uspjeli u konačnici preokrenuti (86:82). Najučinkovitiji igrač Telekom Basketsa bio je Frazier (25 poena, pet skokova, četiri asistencije), dok je među raspoloženijim u redovima Dragonsa bio Goldsbery (19 poena, dva skoka, šest asistencija).

Njemačka liga, četvrtfinale, druga utakmica: EWE Baskets – Brose Baskets 64:63, Bremerhaven – Alba 73:83, Dt. Bank Skyliners – Bayer Giants Leverkusen 74:66, Telekom Baskets – Artland Dragons 86:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!