Nogomet

Ferguson: "Zaslužili smo naslov"

Ante Jukić • četvrtak, 22.05.2008.

Naslov prvaka Europe, osvojen nakon dramatičnog raspleta moskovskog finala protiv Chelsea, donio je očekivane izljeve sreće i zadovoljstva u redovima Manchester Uniteda...

Nakon što su 1999. godine slavili u vjerojatno najdramatičnijem finalu Lige prvaka u povijesti, "okrenuvši" Bayern sa dva gola u samoj završnici susreta, Crveni Vragovi ponovno su pokorili Europu, iako ih je samo jedan jedanaesterac dijelio od poraza na moskovskom Lužnjikiju. Evo što je nakon utakmice rekao Sir Alex Ferguson, tvorac svih uspjeha Uniteda u posljednjih dvadesetak godina.

"Oduševljen sam. Ovo mi je prva pobjeda nakon kaznenih udaraca u ovako važnoj utakmici", nije krio svoje oduševljenje legendarni Škot na klupi Crvenih vragova. "Iako smo prvi promašili jedanaesterac, smatram da smo zaslužili ovu pobjedu, budući da smo imali više prilika od naših protivnika."

Upitan da usporedi snagu svoje momčadi, sa onom iz 1999 godine, Ferguson je zaključio: "Mislim da je ova momčad bolja."

Ne treba posebno ni naglašavati, koliko je nakon promašaja Anelke, laknulo najboljem igraču Uniteda, Cristianu Ronaldu, čiji promašeni jedanaesterac ni ovoga puta, baš kao u dvoboju protiv Barcelone, nije bio koban za momčad s Old Trafforda.

"Zabio sam gol u regularnom dijelu susreta, a zatim promašio s bijele točke. No, sve je to nogomet", smireno je komentirao Portugalac ovu dramatičnu moskovsku noć. Također, kako to obično biva u ovim prilikama, Ronaldo nije propustio pohvaliti svoje suigrače.

"Ponosan sam na sve svoje suigrače, svi smo vjerovali u ovaj uspjeh i u potpunosti smo ga zaslužili."

Poseban je razlog za slavlje imao Ryan Giggs, koji je nastupom u današnjem finalu postao igrač sa najviše nastupa u dresu Manchester Uniteda. No, "vremešni" Velšanin još ne razmišlja o završetku svoje prebogate karijere.

"Ovo je veliko dostignuće za mene, suigrače, ali i za cijelu moju obitelj. Želim još koji puta doživjeti ovakve noći", izjavio je nakon susreta Giggs, nagovijestivši tako da ćemo ga i sljedeće sezone gledati u redovima novookrunjenih prvaka Europe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!