Tenis

Tsonga juri prvi naslov sezone

Ivana Spahija • četvrtak, 22.05.2008.

Odigrani su četvrtfinalni mečevi 370 tisuća eura vrijednog ATP turnira u marokanskoj Casablanci. Prvi nositelj, Francuz Jo-Wilfried Tsonga, očekivano je došao do pobjede vrijedne polufinala, dok isto nije pošlo za rukom četvrtopostavljenom Marcu Gicquelu. U dva su dvoboja predaje mečeva odlučile polufinaliste...

Prvopostavljeni Jo-Wilfried Tsonga i dalje praši prema prvom naslovu sezone. Iako je odlično otvorio sezonu plasiravši se u finale Australian Opena te u polufinale turnira u Adelaideu, Francuz je pomalo pao u formi, ali sada ima priliku uzeti naslov pobjednika Casablance. Tsonga je u meču četvrtine finala bez većih problema nadigrao Španjolca Santiaga Venturu, kojeg je na tribine ispratio nakon sat i deset minuta igre.

Ventura, pobjednik Casablance iz 2004. godine, u ovom meču nije pronašao način za parirati razigranom prvom nositelju. Tsonga je u prvom setu iskoristio dvije break prilike i uzeo set sa 6:3, a u drugom je setu jednom oduzeo servis Španjolcu za konačnih 6:3 i 6:3 i proboj među najbolja četiri na turniru.

Tsongu u polufinalu očekuje dvoboj sa sunarodnjakom Gillesom Simonom, koji je iznenađujuće svladao još jednog Francuza, četvrtog nositelja Marca Gicquela. Francuski je kvalifikant nakon samo sat i 20 minuta igre svladao četvrtopostavljenog Gicquela, realiziravši po dvije break prilike u svakom setu. Simon, trenutno 36. tenisač svijeta, ove je sezone već jednom pobijedio Tsongu na zemlji, u drugom kolu Masters Series turnira u Rimu, gdje je slavio pobjedu nakon tri odigrana seta. To je ujedno bio i njihov jedini susret u mečevima na Touru.

Drugi polufinalni par čine Argentinac Agustin Calleri i Francuz Julien Benneteau, koji nisu do kraja odigrali svoje mečeve. Naime, treći nositelj Calleri nije niti izišao na teren. Zbog ozljede noge Argentincu je bez borbe meč predao Marokanac Younes El Aynaoui. Ulazak u polufinale veliki je uspjeh za trenutno 57. tenisača svijeta, koji je posljednji polufinalni meč odigrao na turniru u Kitzbühelu prije čak dvije godine.

Peti nositelj Benneteau svoj je meč protiv Oscara Hernandeza započeo, ali ga nije sasvim priveo kraju, iako je bio i više nego blizu. Također zbog problema s ozljedom noge, Španjolac je pri vodstvu Benneteaua od 6:3 i 5:2 odlučio predati meč. Benneteauu je ovo drugo polufinale ove sezone i Francuz traži svoje prvo finale u trećem nastupu na turniru u Casablanci. Benneteau i Calleri do sada su se jednom susreli na ATP Touru, i to na zemljanom turniru u Amsterdamu 2005. godine, gdje je pobjedu upisao Argentinac.

ATP Casablanca, četvrtfinale: Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 1) - Santiago Ventura (Španjolska) 6:3, 6:3, Gilles Simon (Francuska) - Marc Gicquel (Francuska, 4) 6:3, 6:2, Julien Benneteau (Francuska, 5) - Oscar Hernandez (Španjolska) 6:2, 5:2, predaja Hernandeza, Agustin Calleri (Argentina, 3) - Younes El Aynaoui (Maroko) predaja b.b. Aynaouija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!