Nogomet

Celticu 42. naslov!

Duje Mogić • četvrtak, 22.05.2008.

Celtic je pokazao više umješnosti i strpljenja u zadnjem kolu u koje su bodovno izjednačeni ušli sa gradskim rivalima Rangersima. Bhoysi su na gostovanju kod Dundee Uniteda trebali pobjedu da bi osigurali naslov prvaka, a to su i ostvarili pogotkom u 72. minuti...

Celtic i Rangers su pred zadnje ovosezonske dvoboje bili bodovno izjednačeni, ali je Celtic imao prednost zbog bolje gol-razlike. Britanski kladioničari, ali i neki igrači Rangersa, su najavljivali visoke pobjede glavnih takmaca za naslov prvaka u susretima protiv Dundee Uniteda, odnosno Aberdeena. No, nogomet je ponudio sasvim drugačiji rasplet od tih očekivanja.

Rangersi su kod Aberdeena odigrali loše prvo poluvrijeme bez puno izrazitih šansi. Za to vrijeme ni Celtic, unatoč napadima, nije pronalazio put do mreže Dundee Uniteda. Drugo poluvrijeme je Rangers počeo više vremena provoditi na protivničkoj polovici što je, pak, urodilo kontraefektom u 63. minuti kad im je nakon ubačaja iz slobodnog udarca Lee Miller pospremio loptu u mrežu. Nade Rangersovih navijača u titulu su potpuno uništene osam minuta kasnije kad je Celtic postigao gol i trasirao si put k sedmoj uzastopnoj pobjedi koja nosi treći uzastopni naslov prvaka. Gol je djelo Nizozemca Hesselinka koji je zakucao loptu u gol nakon ubačaja iz kornera Jona Hartleya.

Izgubljeni Rangersi su primili još jedan gol, i to iz kontre, kojeg je postigao Mackie u 77. minuti. Lošu večer protestanata je upotpunio i crveni karton kojeg je zaradio Nacho Novo.

Osim ove dvije, zadnji dan prvenstva je donio i treću utakmicu u kojoj je trećeplasirani Motherwell svladao Hibernian 2:0. Lappin i Murphy su bili strijelci.

Škotski Premiership, rezultati: Aberdeen - Rangers 2:0, Dundee Utd - Celtic 0:1, Hibernian - Motherwell 0:2.

Škotski Premiership, tablica:
1. Celtic - 38 uta. - 89 bod.
2. Rangers -38 uta. - 86 bod.
3. Motherwell - 38 uta. - 60 bod.
4. Dundee United - 38 uta. - 52 bod.
5. Hibernian - 38 uta. - 52 bod.
6. Aberdeen - 38 uta. - 50 bod.
7. Falkirk - 38 uta. - 49 bod.
8. Hearts - 38 uta. - 48 bod.
9. Inverness CT - 38 uta. - 43 bod.
10. St Mirren - 38 uta. - 41 bod.
11. Kilmarnock - 38 uta. - 40 bod.
12. Gretna - 38 uta. - 13 bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!