Košarka

Montepaschi blizu finala

Ivana Spahija • četvrtak, 22.05.2008.

Košarkaši Montepaschija iz Siene napravili su prvi korak prema finalu talijanskog košarkaškog prvenstva. Momčad iz Siene je u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja na domaćem terenu svladala košarkaše Armani Jeansa iz Milana...

U prilično tijesnom i neizvjesnom susretu košarkaši iz Siene uspjeli su doći do prednosti uoči uzvrata u Milanu. Košarkaši Montepaschija na domaćem su parketu svladali momčad Armani Jeansa rezultatom 75:71. Prvo poluvrijeme utakmice pripalo je gostima, koji su na odmor otišli s tijesnih pola koša prednosti (36:37). Domaćini su se, po svom standardnom "receptu", trgnuli sredinom treće četvrtine kada su napravili prednost od 11 poena (59:48).

No, pobjeda Montepaschija skoro je došla u pitanje u posljednjih deset minuta. Gosti iz Milana uspjeli su nadoknaditi zaostatak i minutu prije kraja približili su se na samo četiri poena zaostatka, no za preokret je ipak bilo prekasno. Pobjedi domaćina najviše je pridonio Terrell McIntyre s 23 postignuta poena uz dva skoka i pet asistencija, dok se od gostiju istaknuo Melvin Booker sa 17 ubačenih poena.

Lega A Basket, doigravanje, polufinale, prva utakmica: Montepaschi Siena - Armani Jeans Milano 75:71 (ukupno 1-0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!