Tenis

Tri Hrvata u istoj četvrtini

Ivor Krapac • petak, 23.05.2008.

Hrvatski aduti u glavnom turniru Roland Garrosa doznali su što ih čeka na početnoj prepreci i potencijalnom nastavku njihovog puta na pariškoj crvenoj prašini. Mario Ančić, Ivo Karlović i Marin Čilić nalaze se u istoj četvrtini ždrijeba, skupa s Rogerom Federerom, prvim tenisačem svijeta...

Prvi hrvatski reket i 20. nositelj Ivo Karlović u prvom kolu ide na ljevorukog Kolumbijca Alejandra Fallu, 106. na Entry listi, s kojim se dosad nije susretao. U drugom kolu ždrijeb vodi na boljeg iz francusko-američkog dvoboja Juliena Benneteaua i Vincea Spadeaje, dok bi potencijalno treće Karlu moglo donijeti ogled s 13. nositeljem, Argentincem Juanom Monacom. Ukoliko stigne tako daleko, Karlovića kolo iza, u osmini finala, put usmjerava prema Rogeru Federeru - ili Mariju Ančiću.

Ančić će tražiti prolazak u drugo kolo protiv prvog talijanskog reketa, 31. nositelja Andreasa Seppija (32.), koji se prošlog tjedna istaknuo dolaskom do polufinala Masters Series turnira u Hamburgu, dok je do jučer bio aktivan na zemljanim terenima austrijskog Pörtschacha, uz poraz od Nikolaja Davidenka u četvrtfinalu tog turnira. Ančić i Seppi dosad su se susretali dvaput, međusobni omjer je 1-1.

Vezane vijesti

Pobjednik hrvatsko-talijanskog dvoboja u drugom će kolu ići na jačeg iz ogleda dvojice kvalifikanata, dok je u trećem kolu moguć susret s prvim nositeljem Rogerom Federerom, finalistom posljednja dva izdanja pariškog Grand Slam turnira. Federerov prvi suparnik bit će Amerikanac Sam Querrey.

Marin Čilić će se u prvom kolu sresti s Nizozemcem Robinom Haaseom (58.), kojeg je dosad svladao u oba međusobna susreta, sa 6:4, 7:5 u prvom kolu Futuresa u Zagrebu prije dvije sezone i 4:6, 6:2, 6:3 u četvrtfinalu Chennaija ranije ove godine.

Pobjedniku dvoboja Čilića i Haasea drugo kolo donosi boljeg iz ogleda devetopostavljenog Švicarca Stanislasa Wawrinke i Nijemca Philippa Kohlschreibera, dok je vodeći nositelj te osmine ždrijeba osmopostavljeni Richard Gasquet, kojem, međutim, ove sezone na zemlji ne ide po željama. Gasqueta u prvom kolu očekuje francuski obračun s Florentom Serrom.

U gornjoj polovici ždrijeba, ali ne u istoj četvrtini, smješten je i četvrti hrvatski adut koji se izravno našao u glavnom turniru, 28. nositelj Ivan Ljubičić. Ivanov prvi protivnik bit će francuski wild-card Eric Prodon (115.), protiv kojega još nije igrao. U drugom kolu ždrijeb također izgleda povoljno, s boljim iz susreta Francuza Adriana Mannarina i kvalifikanta kao potencijalnim drugim suparnikom, dok bi u trećem kolu Ljubo mogao naići na četvrtopostavljenog Nikolaja Davidenka, četvrtog na svijetu.

Davidenko u prvom kolu ide na Thomasa Johanssona, a u drugom bi se mogao susresti s Maratom Safinom, koji na startu čeka kvalifikanta.

U ženskom ždrijebu pratit ćemo dvije hrvatske igračice, Karolinu Šprem i Sandu Mamić, koje nastupaju sa zaštićenim renkingom. Karolinu u prvom kolu očekuje zasad nepoznata kvalifikantica, a u drugom bi se mogla sresti s boljom iz rusko-ukrajinskog dvoboja 13. nositeljice Dinare Safine i Katerine Bondarenko. Safina, čiji je trener Željko Krajan, dolazi u Pariz na krilima nedavnog velikog naslova u Berlinu, a završne pripreme za Roland Garros odradila je upravo u Hrvatskoj.

Sanda Mamić će se za prolaz u drugo kolo boriti s Nizozemkom Michaellom Krajicek, 43. na svijetu, što i nije tako loš ždrijeb - Nizozemka je izgubila svih svojih pet ovogodišnjih mečeva na zemljanim terenima. Pobjednica prvog međusobnog susreta Mamić i Krajicek će u drugom kolu ići na bolju iz dvoboja Amerikanke Jill Craybas i 18. nositeljice, Talijanke Francesce Schiavone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!