Tenis

Ljubo poklonio finale Monacu

Branimir Korać • petak, 23.05.2008.

Ivan Ljubičić uspio je izgubiti praktički dobiven meč protiv Juana Monaca te na taj način ostati bez finala ATP turnira u Pörtschachu...

Juan Monaco morat će uplatiti dio financijskog kolača iz Pörtschacha Ivanu Ljubičiću na račun. Zahvaljujući isključivo Ivanu Monaco je ušao u finale turnira vrativši se u nekoliko navrata iz već izgubljenih situacija. Znalo se da će Ivan imati velikih problema, uostalom Monaco nije no name igrač već vrlo kvalitetan zemljaš, stoga žal za propuštenom prilikom je još veća.

Ljubičić je odlično otvorio meč i poveo s 2:0, ali onda je pao i prepustio Monacu čak četiri gema u nizu. Argentinac takvu priliku nije propustio i s prednosti od breaka došao je do prvog seta sa 6:4.

Drugi set ponudio je uzbuđenja tek u završnici. Kod 6:5 Ljubičić je došao do 15:40 i dvije set lopte, nije ih iskoristio, kao niti onu treću kada je izborio prednost. Međutim u 13. igri puno toga se mijenja. Ivan igra jako dobro, brzo ima 5:0 pa 6:2 i uzima set u tie-breaku.

Kako je treći set počeo, činilo se da Ljubičiću neće izmaknuti mjesto u finalu. Naš tenisač brzo je došao do breaka, veliku priliku za dvostruki break imao je kod 2:0, ali tu prvu mogućnost za praktički dovršavanjem posla, ne koristi.

Ono što je ispustio u završnici seta Ljubičić će pamtiti. Kod 5:3 došao je do 0:40 i izborio tri meč lopte i umjesto da dotuče Monaca, Ljubičić dozvoljava povratak Argentincu. Kod 5:4 Ivan servira za meč, ali servis mu na žalost više nije bio prednost i Monaco realizira drugu break loptu za 5:5.

Sve ove propuštene prilike značile su još veći pad Ljubičića te podizanje samopouzdanja Monaca. U tie-breaku Monaco je poveo s 1:0 na svojem servisu i to je bio jedini poen koji su obojica osvojili na svom servisu. Šest servisa imao je Ljubo u 13. igri, a nije osvojio niti jedan poen. Monaco ipak zasluženo ide u finale.

Tijekom meča Ivan je imao čak 11 break lopti i iskoristio tek dvije. U tome je priča cijelog meča, u ključnim trenucima Ljubičić nije bio pravi i malo znači činjenica da je igrao vrlo dobar meč van tih trenutaka kada je trebao dovršiti posao.

U finalu će igrati prvi i drugi nositelj. Nakon što je Monaco svladao Ljubičića, prvi nositelj Nikolaj Davidenko nadigrao je sunarodnjaka Kunicina u dva seta.

ATP Pörtschach, polufinale:
Juan Monaco (Argentina, 2) - Ivan Ljubičić (Hrvatska, 3) 6:4, 6:7(4), 7:6(4), Nikolaj Davidenko (Rusija, 1) - Igor Kunicin (Rusija) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!