Ostali sportovi

Olimpijski pobjednik propušta trialse

Maja Giljanović • petak, 23.05.2008.

Paul Hamm, branitelj naslova olimpijskog pobjednika iz Atene 2004. godine zadobio je prijelom prsta i za oporavak će 25-godišnjaku trebati minimalno četiri tjedna...

Svjetski prvak iz Anaheima 2003., Hamm je inače prvi Amerikanac koji se u povijesti višeboja okitio naslovom svjetskog i olimpijskog pobjednika, po svemu će sudeći propustiti olimpijske trialse i od Saveza će morati zatražiti wild-card kojeg će, međutim, ne bude li novih povreda, sasvim je izvjesno, dobiti.

Američke su kvalifikacije u Philadelphiji od 19. do 22. lipnja, a ozljeda je Hamma sustigla nakon pada na razboju tijekom Nacionalnog prvenstva. Koliko je, pak, dominantan dovoljno govori rezultat: usprkos padu sakupio je ukupno 93.450 bodova odnosno gotovo četiri više od najbližeg pratitelja. "Strašno smo razočarani. Savršeno smo se pripremili za prvenstvo, a još je gore što ozljeda stiže u veoma nezgodnom trenutku", izjavio je trener mu Avery.

Sam Hamm, pak, kaže: "Kad sam čuo krckanje, smrznuo sam se" i najavljuje posjet vodećem specijalisti SAD-a (u Ohiju) po čijem će savjetu tretirati povredu, a radi se o lomu četvrte metakarpalne košćice u srednjem prstu desne ruke. Jedna od opcija je gips i u tom će se slučaju oporavak oduljiti, dok druga nudi mogućnost umetanja iglice u slomljenu kost na način sličan onome bejzbol igrača Philliesa Chase Utleyja koji se 2007. nakon identične povrede vratio za nepunih mjesec dana.

Avery naslijepo prognozira stanku od četiri do šest tjedana, ali ne isključuje ni brži oporavak: "Ozljede ovog tipa obično traju tih nekakvih mjesec- mjesec i pol dana, međutim, sportaši ponekad čudesno reagiraju, a Paul je upravo čudesan sportaš".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!